Applūdusi daļa Stradiņu slimnīcas nodaļas. FOTO
Šobrīd tiek veikti pasākumi, lai novērstu radušos bojājumus.
Sabiedrība
2016. gada 17. augusts, 21:41

Applūdusi daļa Stradiņu slimnīcas nodaļas. FOTO

Jauns.lv

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcā lietus dēļ daļēji applūdusi 5 B.nodaļa, 24.korpusa 2.stāvā, informēja slimnīcas pārstāve Laura Frančenko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norādīja, ka lielākie bojājumi ir divās palātās, kur ir applūdusi grīda un atdalījušies piekārto griestu ģipškartona elementi. Slimnīca ir veikusi visus drošības pasākumus un pacienti no 5 B.nodaļas ir pārvietoti uz citām slimnīcas nodaļām.

Šobrīd 5 B.nodaļa ir slēgta, un piekļuve ir aizliegta līdz tiks saņemts sertificēta eksperta slēdziens par ēkas stāvokli un nepieciešamo remonta darbu apjomu. Slimnīca ir nosūtījusi vēstuli Latvijas Būvinženieru savienībai ar lūgumu ieteikt ekspertu bojāto konstrukciju ekspertīzei. Šobrīd tiek veikti pasākumi, lai novērstu radušos bojājumus.

Vasaras sākumā stiprā vēja rezultātā tika bojāts 24.korpusa jumta segums. Tika veikti pagaidu risinājumi jumta bojājumu novēršanai. Slimnīcas valde apstiprināja jumta remonta darbu pieteikumu un šobrīd ir noslēgts līgums par darbu izpildi.

Pēdējais 24.korpusa kapitālais remonts ir veikts 1996.gadā. Slimnīca jau vairākkārt ir informējusi par ēku slikto tehnisko stāvokli un nepieciešamo finansējumu tā uzturēšanai un atjaunošanai.

BNS / Foto: LETA