Ko par sava Rīgas 2 istabu dzīvokļa cenu vari iegādāties citās valstīs?
Pat "purčika" divistabu dzīvoklīša saimnieks, pārdodot visu, var iegādāties piejūras māju saulainajā un laiskajā Grieķijā.
Sabiedrība
2016. gada 18. augusts, 06:35

Ko par sava Rīgas 2 istabu dzīvokļa cenu vari iegādāties citās valstīs?

Jauns.lv

Ja esi sakrājis naudu, lai iegādātos privātmāju, dzīvokli jaunbūvē vai vienkārši dzīvoklīti mājā, kas stāv jau vairākus gadu desmitus, varbūt ir vērts aplūkot, kādus īpašumus vari iegādāties citās valstīs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja domā, ka kļūt par namīpašnieku skaistajā Francijā ir privilēģija, kas dota vien veiksmīgākajam, atklāsim, ka tā nemaz nav – kļūt par muižnieku Francijas viduslaiku ciematiņā izmaksās tikpat, cik tukša un nemēbelēta rindu māja Mārupē, turklāt pat Purvciema lietuviešu projekta mājas dzīvokļa saimnieks var kļūt par lepnu "francūzi" vai pat laisko "grieķi".

Iztēlojieties saulainu svētdienas rītu. Jūs pamostaties vienā no 12 guļamistabām savā Šampaņas reģiona 19.gadsimta pilī. Ar kūpošu kafijas tasi rokās jūs slīdat pa pils gaiteņiem, lai dienu uzsāktu ar brokastīm savā parkā. Pa ceļam ar prieku konstatējat, ka Francijā pat oktobrī spīd saule, turklāt pilī, papildus ducim guļamistabu, vēl ir sešas dzīvojamās istabas un, kā raksta sludinājuma autors nekustamā īpašuma portālā "French-Property.com", no pils tornīša paveras elpu aizraujoša panorāma. Tas viss izmaksās tikpat, cik četristabu māja Mārupē.

Saulainos svētdienas rītus ar kafijas tasi rokās mājas īpašnieks varēs baudīt parkam līdzīgā dārzā, kurā augot seni un skaisti koki. Ja mājas īpašnieks gribēs sajust vēl vēsturiskāku elpu, turpat netālu atrodas arī 11.gadsimta cietoksnis. 18 istabu pils, kura atrodas vien trīs stundu braucienā no Parīzes, izmaksās 149 500 eiro, kamēr četristabu rindu māja Mārupē vien par nieka 500 eiro lētāk.

Savukārt par 490 000 eiro – lepnākas un lielākas Mārupes mājas aptuveno cenu – ar nekustamo īpašumu portāla "Prestige Property" starpniecību jau var iegādāties 19.gadsimta pili Puatū-Šaranta reģionā. Līdz Parīzei patālu – 4,5 stundu brauciens, taču ir arī labā ziņa: mazāk nekā 50 kilometru attālumā atrodas Konjaka – pilsēta, kas devusi nosaukumu izslavētajam alkoholiskajam dzērienam.

1830.gadā būvētajā pilī ir ne tikai garāžas un darbnīcas, bet arī vīnu pagrabs un, pats galvenais, tā uzbūvēta uz 16721 kvadrātmetru mežu, dārzu, parku un mauriņu piepildīta zemes gabala.

Izrādās, ka arī galvaspilsētas dzīvokļu īpašniekiem ir reāla iespēja izvēlēties kļūt par muižniekiem Francijā, vienkārši pārdodot savu divistabu dzīvoklīti. Kā liecina pašmāju sludinājumu portālos pieejamā informācija, 60 kvadrātmetru divistabu dzīvokli jaunajā projektā "Mežaciems", kas atrodas Biķernieku ielā, var iegādāties par 86 tūkstošiem eiro. Mazliet dārgāk nāksies maksāt tad, ja, piemēram, vēlēsieties dzīvot "Dammes Liepās" Slokas ielā – 61,4 kvadrātmetru liels divistabu mājoklis izmaksās 92 100 eiro.

Tikmēr Francija šajā pašā cenu kategorijā piedāvā dzīvošanai gatavu divu guļamistabu māju viduslaiku ciemā Dienvidpireneju reģionā. Sludinājuma autori apgalvo, ka no mājas paveras skaists skats, turklāt tā atrodas vien stundas braucienā no Tulūzas un Rodēzas lidostām. Par šādu muižu būs jāmaksā 80 000 eiro.

Arī tie rīdzinieki, kuri nedzīvo jaunajos projektos, var nenokārt degunus –vienkāršu "purčika" dzīvokli lietuviešu projektā pēc vērtības var iemainīt pret privātmāju romantiskajā Francijā, no darījuma vēl atlicinot naudu gan lidmašīnas biļetei ar vietu bagāžai, gan kādai labai šampanieša pudelei.

Par remontēta Purvciema dzīvoklīša cenu var nopirkt šarmantu mājiņu Limuzīnas reģionā. Mājā ir trīs istabas – liela dzīvojamā istaba pirmajā stāvā un divas guļamistabas otrajā, kā arī pagrabs, terase un pat neliels dārziņš. Šādu māja izmaksās nieka 50 000 eiro.

Tie, kam pat Francijas klimats šķiet par bargu, mierīgi var kļūt par laiskiem dienvidniekiem – Grieķijas nekustamā īpašuma tirgošanas rīkos vērojama visai interesanta aina – ir milzīgs piedāvājums ar dažāda lieluma mājām dažādās Grieķijas salās par, ja tā var teikt, ļoti demokrātiskām cenām. Izrādās, ka pat lietuviešu projekta "divīša" īpašnieks, pārdodot visu un metoties uz saulaino Grieķiju, var kļūt par saimnieku diezgan pieklājīgai mājiņai jūras krastā. 

Protams, jaunajiem muižniekiem jārēķinās, ka uz viņiem attieksies tās valsts noteikumi par nodokļiem, zemes nodevām un citiem galvassāpes izraisošiem izdevumiem. 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no "Frenchproperty.com", "Prestigeproperty.co.uk", "ss.lv", "Rightmove.co.uk"; Shutterstock

Tēmas