Runā Rīga
2016. gada 18. augusts, 13:51

Vērmanes dārzā varēs iepazīties ar aktuāliem darba piedāvājumiem

Jauns.lv

Nākamnedēļ, 27.augustā, no plkst.11 līdz 17 Vērmanes dārzā notiks pasākums “Vakanču karuselis”, kura laikā Nodarbinātības valsts aģentūra informēs par nodarbinātības iespējām trešo valstu pilsoņiem un citiem interesentiem, savukārt Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāvji stāstīs par dažādu sociālo pakalpojumu un atbalsta iespējām.

Pasākumā piedalīsies arī vairāki komersanti un darba devēji, kas iepazīstinās ar savu uzņēmumu darba piedāvājumiem un aktuālajām vakancēm. Informatīvās dienas apmeklētājiem būs iespēja saņemt arī bezmaksas konsultācijas par sociāliem un juridiskiem jautājumiem no biedrības „Patvērums „Drošā māja”” praktiķiem.

Lai informētu Latvijā dzīvojošos trešo valstu pilsoņus par tiem pieejamiem informatīvajiem integrācijas resursiem, kā arī iepazīstinātu ar Latvijas kultūru un tradīcijām, Vērmanes dārzā projekta „Informācijas centrs imigrantiem” gaitā arī notiks Informatīvā diena un dažādu tautību kopienu koncerts.

Informatīvās dienas laikā visiem interesentiem, tai skaitā dažādu tautību pārstāvjiem, būs iespēja iepazīties ar darba tirgus iespējām un valsts, pilsoniskās sabiedrības organizāciju sniegtajiem pakalpojumiem, izprast to darbību, kā arī iespējas iesaistīties dažādos atbalsta pasākumos.

Informatīvajā dienā būs iespēja piedalīties arī vairākās aktivitāšu studijās - izglītojošās interaktīvās akcijās, radošajās darbnīcās, izzināt hennas zīmējumu noslēpumus, un arī pašiem tikt pie šāda zīmējuma, izspēlēt atraktīvas spēles u.c.

Visus, kuri būs piedalījušies un apmeklējuši visas pasākuma dalībnieku nojumes, gaida pārsteiguma balvas, kuras varēs saņemt pasākuma informatīvajā nojumē.

Pēc Informatīvās dienas un Vakanču karuseļa plkst.16 notiks koncerts, kurā varēs iepazīt 15 dažādu tautu ražas svētku tradīcijas, noklausīties dziesmas un vērot dejas. Koncertā tiks pārstāvētas tādas tautības kā - gruzīni, baškīri, tatāri, kazahi, poļi, krievi, ebreji, ukraiņi, uzbeki, armēņi, burjati, ķīnieši, itāļi, vācieši un latvieši.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto