Pēdējo dienu drēgnumam pienācis gals, brīvdienās būs visai karsts
Iespējams, karstas būs arī nākamās brīvdienas.
Sabiedrība
2016. gada 18. augusts, 19:00

Pēdējo dienu drēgnumam pienācis gals, brīvdienās būs visai karsts

Jauns.lv

Sākot ar piektdienu, Latvijā laiks uzlabosies un brīvdienās maksimālā gaisa temperatūra sasniegs plus 27 grādu atzīmi, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Rīt, 19.augustā, Latvijā sāks ieplūst siltākas gaisa masas, un ar katru dienu kļūs arvien siltāks. Rīt maksimālā gaisa temperatūra būs plus 19, plus 23 grādi, bet svētdien, 21.augustā, gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā sasniegs plus 22, plus 27 grādus.

Sinoptiķi gan nesola ilgstoši sausu periodu, jo jau svētdienas vakarā Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, kas Kurzemē atnesīs īslaicīgu lietu un pērkona negaisu. Šī pati nokrišņu zona nākamās nedēļas sākumā virzīsies pāri visai valsts teritorijai uz austrumiem, tāpēc lietus gaidāms visos reģionos.

Darba nedēļas laikā atkal ieplūdis nedaudz vēsāks gaiss, tāpēc gaisa temperatūra būs ap plus 19, plus 24 grādiem, bet naktīs nenoslīdēs zemāk par plus 12, plus 16 grādiem.

Pagaidām laika apstākļu prognozes nākamās nedēļas nogalei ir visai pretrunīgas. Viens no modeļiem paredz, ka reģionā saglabāsies anticiklona ietekme un vasarīgi silts laiks, tikmēr cits modelis prognozē ievērojami mitrāku un aukstāku gaisu.

LETA/Foto: Sputnik/LETA/Scanpix