Daugavpilī pastrādāta sevišķi nežēlīga dubultslepkavība; aiztur trīs vīriešus
Lai noslēptu savus noziedzīgos nodarījumus, aizturētie iemeta cietušo līķus Daugavā.
112
2016. gada 19. augusts, 13:19

Daugavpilī pastrādāta sevišķi nežēlīga dubultslepkavība; aiztur trīs vīriešus

Jauns.lv

Daugavpilī par sevišķi nežēlīgu slepkavību policija aizturējusi un apcietinājusi trīs policijas redzeslokā nonākušus vīriešus, aģentūru BNS informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Ksenija Belova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Daugavpils novadā Līksnas pagastā pretī vasarnīcām, Daugavā, apmēram vienu metru no krasta, 14.augustā tika atrasti vīrieša un sievietes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistība ar notikušo sākts kriminālprocess.

Tajā pašā dienā likumsargi noskaidroja, ka upē atrastie ir 1989.gadā dzimuša vīrieša un 1984.gadā dzimušas sievietes mirstīgās atliekas. Drīz pēc līķu atrašanas likumsargi noskaidroja un par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos aizturēja iespējamās vainīgās personas - 1982.gadā, 1992.gadā, un 1989.gadā dzimušus vīriešus, kas jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

No notikuma vietā izņemtiem pieradījumiem un aizturēto liecībām izriet, ka viņi kopā ar cietušajiem atpūtās kādā lauku mājā Daugavpils novada Sventes pagastā. Naktī uz 13.augustu kopīgas pasēdēšanas un alkohola lietošanas laikā viņu starpā radās konflikts, kas pārtapa vardarbībā pret cietušajiem. Vīrieti un sievieti ilgstoši nežēlīgi piekāva, bet, kad piekaušana vīriešiem apnika, viņi savus upurus pusdzīvus iemeta mājas pieliekamajā telpā. Pēc kāda laika no gūtajām traumām tur nomira cietusī sieviete.

Nākamajā dienā, lai atbrīvotos no līķa un liecinieka, aizturētie iesēdināja mašīnā vēl pie samaņas esošo vīrieti, bet sievietes līķi novietoja mašīnas bagāžniekā. Braucot pilsētas virzienā, vīrieti atkal piekāva, bet šoreiz - līdz nāvei.

Lai noslēptu savus noziedzīgos nodarījumus, aizturētie iemeta cietušo līķus Daugavā.

Patlaban lietā ir noteiktas ekspertīzes un turpinās izmeklēšana. Visām trīs aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Šādam noziegumam Krimināllikuma 118.pantā – par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos - paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

BNS/Foto: Sputnik/LETA/Scanpix