Aizdomīga lieta! Vai veselības ministre Čakša strādā arī privātklīnikā pie Ģīļa?
Jāņa Ģīļa privātklīnikas ārstu sarakstā minēts, ka iespējams pieteikties uz psihoterapeites Andas Čakšas konsultācijām. Veselības ministre teic, ka jau daudzus gadus klīnikā nestrādā un nemaz nedrīkst praktizēt.
Sabiedrība
2016. gada 19. augusts, 19:53

Aizdomīga lieta! Vai veselības ministre Čakša strādā arī privātklīnikā pie Ģīļa?

Jauns.lv

Andas Čakšas vārds, mobilā tālruņa numurs un plaša biogrāfija joprojām grezno plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa privātklīnikas mediķu sarakstu, piedāvājot psihoterapeites Čakšas pakalpojumus. Ministre teic – kur jau tie gadi, kad šajā klīnikā nestrādā! Tagad viņa arī īpaši lūgusi, lai klīnika viņas personas kartīti no mājaslapas izņem.

Ģīļa klīnikas mediķu sarakstā minēts, ka pieteikšanās uz konsultācijām un pieņemšanas laika saskaņošana veicama personīgi pie Andas Čakšas, zvanot uz mobilo tālruni. Tāpat norādīts arī telefona numurs, uz kuru var zvanīt jebkurā laikā – kā darbadienās, tā arī brīvdienās. Iespējams uz konsultāciju pieteikties arī elektroniski. Tāpat mājaslapā rosināts – par konsultācijas izmaksām derīgi sazināties ar reģistratūru.

Kasjauns.lv, sazvanot reģistratūru un vaicājot par Čakšas pakalpojumu cenām, saņēma atbildi, ka „tagad, kad Čakša kļuvusi par ministri, Anda tomēr vairs pacientus nepieņem, bet vēl pavisam nesen esot klīnikā darbojusies.” Taujāta, ko tad muļķo tautu un veselības ministres kartīti neizņem no savas mājaslapas, klīnikas reģistratūras darbiniece atbildi nespēja sniegt.

Zvanījām uz telefona numuru, kas uzrādīts mājaslapā, bet abonents neatbildēja. Pēcāk no šā numura atzvanīja, un izrādījās, ka tiešām pa šo telefonu var sazvanīt veselības ministri. Sarunā ar Kasjauns.lv Čakša sacīja, ka pirms daudziem gadiem esot strādājusi klīnikā, bet nu jau tur vairs nestrādājot, un ir pat tik tālu, ka viņa nemaz nevar nodarboties ar psihoterapiju, jo zaudējusi sertifikātu.

Tagadējā veselības ministre Anda Čakša ikgadējās valsts amatpersonas deklarācijas sāka iesniegt 2011. gada vasaras vidū, kad kļuva par valdes priekšsēdētāju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Deklarācijas publiskajā daļā ne ar pušplēstu vārdu visus šos gadus Čakša nav minējusi, ka viņai būtu kāds papildus darbs un viņa saņemtu atalgojumu par psihiatres pakalpojumiem Jāņa Ģīļa privātklīnikā. Savukārt viņa, piemēram, ir minējusi lektora darbu un 300 eiro honorāru Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijā 2014. gadā.

Deklarācijā par 2015. gadu Čakša vēsta, ka viņai īpašumā ir zeme un māja Siguldā, bet kopīpašumā – zeme Rīgā. Brauc viņa ar 2015. gada „Subaru” auto, kas ņemts līzingā. Skaidrā naudā viņa bija uzkrājusi 5000 eiro, bet bankā glabāja teju vai 50 tūkstošus eiro. Čakšai 2015. gads bija acīmredzami „treknais gads”, jo par darbu bērnu slimnīcā un „Stradiņos” viņa saņēmusi vairāk nekā 100 tūkstošus eiro. Neskatoties uz to, Čakšai joprojām ir vairāk nekā 120 tūkstošus eiro lielas parādsaistības, bet pati viņa aizdevusi vairāk nekā 50 tūkstošus eiro.

Skaidrojot, kāpēc valsts amatpersonas deklarācijās nav nekādu ziņu par saņemtu atalgojumu Ģīļa privātklīnikā, veselības ministre uzsvēra, ka tas tamdēļ, jo klīnikā viņa strādājusi pirms 2011. gada. Tas nozīmē, ka Jāņa Ģīļa klīnika jau vismaz piecus gadus piedāvā psihoterapeites Čakšas pakalpojumus, kādus īstenībā nemaz nav spējusi nodrošināt.

Veselības ministre Kasjasuns.lv tagad atzina, ka iepriekš ir zinājusi – atsevišķi ļaudis tieši ar šīs mājaslapas palīdzību uzzinājusi viņas tālruņa numuru. Nu, pēc Kasjauns.lv intereses ministres gan sadūšojusies un palūgusi Jāņa Ģīļa privātklīniku viņas personas kartīti mājaslapā likvidēt.

Kasjauns.lv / Foto: Edijs Pālens (LETA), ekrānuzņēmums no Jāņa Ģīļa klīnikas mājaslapas