Sabiedrība
2016. gada 21. augusts, 22:25

Cilvēki svin Latvijas neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienu. FOTO

Jauns.lv

Šodien svinīgo pasākumu Rīgā, pie Brīvības pieminekļa par godu 25.gadadienai kopš valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas apmeklēja pāris simti cilvēku.

Ziedu nolikšanas ceremonijā piedalījās daudzas valsts amatpersonas, kuru vidū bija Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Parlamenta deputāti, ministri, valsts institūciju pārstāvji, kā arī ārzemju viesi. Pasākuma dalībnieku vidū bija arī Augstākās padomes pārstāvji.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Baltijas un Skandināvijas valstu parlamentu vadītāji, kā arī citu valstu pārstāvji. Pasākums Brīvības pieminekļa pakājē notika divās valodās - latviešu un angļu valodā, nodrošinot tulkojumu viesiem no ārzemēm. Klātesošajiem bija iespēja vērot arī karavīru defilē.

Pasākuma noslēgumā Nacionālo bruņoto spēku orķestra pavadībā Baltijas un Skandināvijas valstu parlamentu vadītāji veica ierakstus Goda grāmatā.

No malas pasākumu vēroja pāris simti interesentu, vairums no kuriem bija vecāka gadagājuma cilvēki. Teritorijā ap Brīvības pieminekli piestājās arī daudzas tūristu grupas.

Kā ziņots, šodien aprit 25 gadi, kopš Latvija Republikas Augstākā Padome pieņēma konstitucionālo likumu "Par Latvijas Republikas valstisko statusu" un līdz ar to beidzās 1990.gada 4.maijā pieņemtajā deklarācijā "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" noteiktais pārejas periods valstiskās neatkarības atjaunošanā.


LETA/Foto: Sintija Zandersone/LETA