Londonā atklāj mākslas izstādi suņiem. VIDEO
Zilos un dzeltenos toņos ieturētie mākslas darbi novietoti uz grīdas, lai četrkājainie apmeklētāji tos labi varētu apskatīt.
Kultūra
2016. gada 22. augusts, 21:49

Londonā atklāj mākslas izstādi suņiem. VIDEO

Jauns.lv

Londonā atklāta jauna izstāde ar darbiem dzeltenos un zilos toņos, kurus spēj uztvert suņi, vēsta mākslas vietne "Artnet".

Mākslinieks Dominiks Vilkokss, kurš sevi apraksta kā "normālo tendenču pārveidotāju", izveidojis īpašu cilvēka labākajiem draugiem veltītu izstādi.

Zilos un dzeltenos toņos ieturētie mākslas darbi novietoti uz grīdas, lai četrkājainie apmeklētāji tos labi varētu apskatīt.

Papildus gleznām bija izvietotas arī interaktīvās zonas, piemēram, vēja simulācija un ūdens smidzinātāju sistēmai līdzīgas ūdens strūkliņas. Bija pieejams arī lielizmēra baseins suņu bļodas formā, kas bija pildīts ar suņu barībai līdzīgām bumbiņām.

"Aizraujošie mākslas darbi un instalācijas tika izveidotas, domājot par suņu vēlmēm, tāpēc tas ir ideāls veids, kā pavadīt dienu ar savu labāko draugu," norādīts izstādes mājaslapā.

Izstāde notika 19. un 20.augustā. Tā radīta sadarbībā ar mājdzīvnieku apdrošināšanas uzņēmumu "More Than Pet Insurance", un tās mērķis bija iedrošināt dzīvnieku īpašniekus biežāk rotaļāties ar saviem mīluļiem, kā arī ievākt ziedojumu naudu bezpeļņas organizācijai RSPCA, kas cīnās pret vardarbību pret mājdzīvniekiem. Par katru suņa saimnieku, kurš nosolījās atvēlēt vairāk nekā 15 minūtes rotaļām ar savu suni, apdrošināšanas uzņēmums ziedoja 1 sterliņu mārciņu.

Vilkokss tviterī publicēja attēlus, kuros četrkājainie apmeklētāji dziļdomīgi lūkojas uz izstādītajiem mākslas darbiem.

LETA / Foto: ekrānuzņēmums no video