Kinoteātros startē Vudija Alena jaunākā filma
Vudijs Allens savam projektam ir spējis piesaistīt spožākos Holivudas talantus.
Kultūra
2016. gada 22. augusts, 22:00

Kinoteātros startē Vudija Alena jaunākā filma

Jauns.lv

Šonedēļ Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt skatītāju nepacietīgi gaidīto izcilā režisora un scenārista Vudija Alena kino stāstu “Smalkās aprindas” (“Cafe Society”). Leģendārā ņujorkieša jaunākais meistardarbs tika izvēlēts kā prestižā Kannu kinofestivāla atklājošā filma.

Šarmantajā kino stāstā “Smalkās aprindas” Vudijs Alens skatītājus ieved 30.gadu Holivudā un Ņujorkā, kur augstākajā sabiedrībā netrūkst uzdzīves un skandālu. Starp smalkajām pieņemšanām un nebeidzamām intrigām tiek salauzta arī kāda jauna vīrieša sirds. Taču tas nav vienīgais pavērsiens spožajā un valdzinošajā 30.gadu šovbiznesa mutulī.

Kā ierasts, Vudijs Allens savam projektam ir spējis piesaistīt spožākos Holivudas talantus. Filmā “Smalkās aprindas” galvenās lomas atveidot tādas ievērojamas kino personības kā publikas mīlētās aktrises Bleika Laivlija un Kristena Stjuarte un prestižās “Oskara” balvas nominanti Džese Eizenbergs un Stīvs Karels.

Kino kritiķi norāda, ka īpašu uzmanību ir vērts pievērst filmas “Smalkās aprindas” precīzajai stilistikai. Vudijs Allens savos 80 gados ir viens no unikālākajiem un mīlētākajiem kino autoriem, kura stilīgās komēdijas aizrauj ar perfektu laikmeta atspoguļojumu, aristokrātisku eleganci un daudzslāņainu humoru.

 

Kadri no Vudija Allena jaunās filmas "Smalkās aprindas"

gallery icon
6

Pats meistars aizkulišu intervijās ir atklājis, kā tieši viņam filmā “Smalkās aprindas” ir izdevies panākt tik precīzu laikmeta attēlojumu. “Tas bija glamūra ziedu laiks, kad kino zvaigznes, politiķi un gangsteri izklaidējās kopā. Strādājot pie filmas, daudz lasīju 30.gadu avīzes, īpaši baumu ziņas un žurnālistu slejas, kas tika veltītas Holivudai un Ņujorkai. Tie apraksti ir tik krāšņi un detalizēti, ka man nevajadzēja daudz iztēles, lai uzburtu šobiznesa spožumu un postu,” stāsta Vudijs Alens.

Vudija Alena kino stāsta “Smalkās aprindas”  reklāmas rullītis

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto