Augsta līmeņa konferencē Rīgas domē spriedīs par pilsētu drošību 21.gadsimtā
Konference ilgs divas dienas, no kurām pirmajā pārstāvji no dažādām pilsētām informēs par viņu aktuālajiem jautājumiem drošības nodrošināšanā.
Runā Rīga
2016. gada 23. augusts, 14:56

Augsta līmeņa konferencē Rīgas domē spriedīs par pilsētu drošību 21.gadsimtā

Jauns.lv

Trešdien, 24.augustā, Rīgas domē sāksies 11.starptautiskā krīzes vadības konference “Pilsētu drošība 21.gadsimtā”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīnes pilsētas sadarbības partneru Krīzes vadības koordinācijas padome, kuras sastāvā ietilpst Vīne, Telaviva, Maskava, Prāga un Tallina, jau kopš 2003.gada regulāri rīko starptautiskās krīzes vadības konferences. Padomes priekšsēdētājs, Tallinas vicemērs Kalle Klandorfs šā gada martā ieradās vizītē Rīgas domē un aicināja šogad konferenci rīkot Rīgā. Dome ar prieku piekrita šādam ierosinājumam un kā galveno konferences tēmu izvirzīja pilsētu drošību 21.gadsimtā. Plānots, ka konferenci apmeklēs dalībnieki no 11 valstīm.

Konferenci atklās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Runājot par šo konferenci, viņš uzsver: ” Lai arī visi un visur atzīst un uzsver, ka drošība ir neapstrīdama prioritāte, diemžēl realitātē dažādu varas līmeņu praktiskā rīcība neatbilst prioritārās rīcības realitātei.  Mēs visi saprotam, ka katrai pašvaldībai iedzīvotāju drošība ir viens no svarīgākajiem risināmajiem jautājumiem, tātad arī dažāda veida resursu ieguldījumu ziņā, bet ne nacionālā, ne Eiropas līmenī nav nevienas institūcijas, kas pētītu, analizētu un izstrādātu rekomendācijas pašvaldībām drošības jomā un arī sniegtu praktisku palīdzību pašvaldībām. Šis jautājums faktiski atrodas katras pašvaldības pašiniciatīvas līmenī. Tādēļ ceru, ka šī konference, tajā izskatāmie jautājumi, ziņojumi un domu apmaiņa dos savu ieguldījumu gan Rīgas, gan arī citu pārstāvēto pilsētu ikdienas darbā rūpējoties par pilsētas drošības stiprināšanu.”

Konference ilgs divas dienas, no kurām pirmajā pārstāvji no dažādām pilsētām informēs par viņu aktuālajiem jautājumiem drošības nodrošināšanā,  kā, piemēram, Arvo Kaards stāstīs par Somijas līča viļņu izraisītajiem riskiem, ar ko saskaras Tallinas glābšanas dienesti, bet Davids Aharonijs no Telavivas dalīsies pieredzē par drošības kameru ieviešanu pilsētvidē.

Savukārt ceturtdien, 25.augustā, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) un SIA “Neste Latvija”, Rīgā, Laivinieku ielā 5, konferences ietvaros  notiks praktiskās civilās aizsardzības mācības.

Praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus katastrofas draudu gadījumā, kas noteikti SIA “Neste Latvija” civilās aizsardzības plānā un ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā. Mācībās piedalīsies ne tikai VUGD darbinieki, bet arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas un Valsts vides dienesta darbinieki.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA