Noķer puišeļus, kas kapos izklaidēja nepilngadīgas meitenes
Visai dīvaini notikumi pirmdienas vakarā.
112
2016. gada 23. augusts, 16:05

Noķer puišeļus, kas kapos izklaidēja nepilngadīgas meitenes

Jauns.lv

Pašvaldības policisti naktī uzķēruši nepilngadīgu kompāniju, kas uz kapiem atveda izklaidēt nepilngadīgas meitenes. 

Kasjauns.lv Pašvaldības policijā uzzināja, ka šonakt, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, apsekojot Lāčupes kapus, pamanīja stāvēšanai novietotu "Chrysler" markas automašīnu, kurā sēdēja pieci jaunieši, kuri vizuāli izskatījās nesasnieguši 16 gadu vecumu.

Veicot personas datu pārbaudi, konstatēts, ka trīs mašīnā esošās meitenes nav sasniegušas 16 gadu vecumu. Sazvanīti divu meiteņu vecāki, kuri ieradās notikuma vietā pakaļ savām atvasēm, savukārt trešās meitenes vecākus sazvanīt nevarēja. 

Noskaidrota meitenes dzīvesvietas adrese, pēc kā viņa nogādāta mājās un nodota mātei. Ar visām meitenēm veiktas preventīva rakstura pārrunas par aizliegumu bērniem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, atrasties publikā vietā no pulksten 22.00 līdz 7.00 bez vecāku vai viņu aizstājēju klātbūtnes.

Savukārt abi 17 gadus vecie puiši apgalvoja, ka neviens no viņiem transportlīdzekli neesot vadījis, to esot vadījusi paziņa, kura devusies prom, taču neko vairāk par viņu pastāstīt nevarēja.

Pārbaudīti transportlīdzekļa dati un noskaidrots automašīnas īpašnieks, kurš ieradās pakaļ savam transportlīdzeklim. Vīrietis paskaidroja, ka automašīnas atslēgas bija iedevis meitai, kura atnākusi mājās, taču nav pārbaudījis vai viņa atslēgas nolikusi vietā. Vīrietis pret mašīnā esošajām personām nekādas pretenzijas neizteica, jo viena puiša vecāki esot ģimenes draugi. Pēc pārrunām abi nepilngadīgie patstāvīgi devās uz savām dzīvesvietām.

Lietas materiāli nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem lietas izvērtēšanai. 

Kasjauns.lv/Foto: Pašvaldības policija 

Tēmas