Cilvēkus Latvijā izbrīna fotogrāfija - viena bēgļu meitenīte divās dažādās ģimenēs. FOTO
"Bēgļi tiešām ir ļoti nabadzīgi - viena meitiņa un viena kleitiņa uz divām bēgļu ģimenītēm," rakstīja foto autors.
Sabiedrība
2016. gada 24. augusts, 11:45

Cilvēkus Latvijā izbrīna fotogrāfija - viena bēgļu meitenīte divās dažādās ģimenēs. FOTO

Jauns.lv

[Papildināta plkst: 13:38] Lielu cilvēku neizpratni šorīt radījis kāds attēls, kas ievietots mikroblogošanas vietnē "Twitter" - tajā redzami divi preses izdevumi ar bēgļu ģimenēm uz vāka un abās fotogrāfijās ir redzama viena un tā pati meitenīte.

Pēc attēla publicēšanas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) fotogrāfijas autoram norādīja, ka meitenīte ir piederīga žurnāla "Ir" intervētajai ģimenei, savukārt "Latvijas Avīze" bija pieļāvusi kļūdu publikācijā, kuras labojums tika veikts jau nākamajā numurā.

Cilvēki, diskutējot par šo attēlu, pieļauj, ka meitenīte no Sīrijas patvēruma meklētāju ģimenes spēlējusies kopā ar "Latvijas Avīzes" stāsta varoņiem un vienkārši nofotografēta kopā.

"Latvijas Avīzes" pārstāvji norāda, ka šī publikācija bija ievietota avīzē 7.jūlijā, bet jau 11.jūlijā tika publicēts kļūdas labojums. Avīzē apstiprina, ka attēlā redzamā meitenīte ir piederīga ģimenei, kuras fotogrāfija publicēta uz žurnāla "Ir" vāka. 

Žurnāla "Ir" raksta autore Ieva Cielava savā "Facebook" kontā aicina cilvēkus neuzķerties uz provokācijas. 

"Manis veidotajā žurnāla "Ir" rakstā kļūdas nav. Mazā Lara ir attēlā redzamās sīriešu ģimenes locekle, kā tas norādīts žurnālā "Ir". Brīnišķīga jauna meitene, kas septembrī uzsāks mācības latviešu skolā. Dienā, kad "Latvijas Avīze" viesojās "Muceniekos", viņa bija pieskrējusi pie sev pazīstamās ģimenes, lai ar viņiem kopā nofotografētos. Kļūdas dēļ laikraksts viņu pieskaitījis šai ģimenei. Par šo kļūdu jau 11. jūlijā "Latvijas Avīze" publicējusi atvainošanos gan abām ģimenēm, gan lasītājiem," situāciju izskaidro Cielava. 

Kasjauns.lv/Foto: Edgars Eglītis/Twitter