Ušakovs apsola palīdzēt izmisušajai septiņu bērnu ģimenei, kurai nav māju
Rīgas vietvara solījusi palīdzēt 7 bērnu māmiņai Ilzei ar dzīvesvietu. Nākotnē tikšot piešķirts četru istabu dzīvoklis, taču tas gan neatrisina pašreizējo situāciju – joprojām nav izdevies atrast vietu, kuru Ilzes ģimene varētu īrēt.
Sabiedrība
2016. gada 24. augusts, 16:11

Ušakovs apsola palīdzēt izmisušajai septiņu bērnu ģimenei, kurai nav māju

Jauns.lv

Trešdienas pēcpusdienā septiņu bērnu māmiņa Ilze portālu Kasjauns.lv informēja: „Tikko iznācu no Rīgas domes. Jākārto papīri...” Pēc pāris stundām sociālajos tīklos Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālisti vēstīja, ka Nila Ušakova palīgi tikušies ar Ilzi, un ir rasts risinājums viņas sasāpējušajam mājokļa jautājumam.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka neapskaužamā situācijā nonākusi rīdziniece Ilze – viņai ar vīru un septiņiem bērniem, kā arī diviem suņiem un kaķiem nav kur palikt. Iepriekšējās dzīvesvietas saimniece pārdevusi dzīvokli, lūdzot ģimenei to pēc iespējas ātrāk atbrīvot, bet mājokļu īres tirgus uzrādīja skarbo patiesību – dzīvokli ģimenei ar 7 bērniem neviens negrib izīrēt. Ilze ir nestrādājoša sieviete ar veselības problēmām, ģimenes galvenais pelnītājs ir vīrs, un par apmēram 70 kvadrātmetru plašām telpām viņi gatavi maksāt 320 eiro plus komunālos maksājumus.

Mitekļa meklēšana līdz šim nav vainagojusies ar panākumiem – vieni vienīgi atteikumi triju nedēļu garumā. Problēmai izskanot publiskajā telpā, Ilzes bēdu sadzirdēja Rīgas dome.

Šādu ierakstu feisbukā veicis pilsētas mērs Nils Ušakovs: „Izrādījās, ka ģimene pat nenojauta par iespēju saņemt no pašvaldības dzīvokli. Tagad viņiem palīdzēs noformēt visus dokumentus un iestāties rindā. Aptuveni pusotra gada laikā viņi tiks pie dzīvokļa. Bet pagaidām dome viņiem palīdzēs ar mājokļa īri, kā arī nodrošinās ar visiem pārējiem pabalstiem, kas pienākas daudzbērnu maznodrošinātajām ģimenēm.”

Rīgas dome sola, ka Ilze tuvākā pusotra gada laikā tikšot pie četristabu dzīvokļa. Pati Ilze minēja, ka tikšanās laikā piesaukts piecu gadu termiņš. Katrā ziņā vietvara uzņēmusies palīdzēt Ilzei rindas kārtībā. „Tagad kārtojam maznodrošināto statusu. Ja tādu dabūsim, lietas ies ātrāk,” saka Ilze. Kasjauns.lv sekos līdzi, kā un vai process virzās uz priekšu.

Gan Ilze, gan dome ziņo, ka patlaban apsolīts palīdzēt ar īres maksas segšanu. Diemžēl joprojām nav pašas vietas, ko īrēt. „Meklējam tālāk,” saka Ilze.

Daudzbērnu māmiņas lūgums joprojām ir aktuāls – Ilzei steidzami vajag dzīvesvietu, ko īrēt. Līdz šim izskanējušie piedāvājumi lielākoties atrodas ārpus Rīgas, taču šai ģimenei vislabāk derētu telpas Rīgā. Ilze joprojām priecāsies par piedāvājumiem! E-pasts:

Ilzhukinjs2@inbox.lv

.

Kasjauns.lv/Foto: no Ilzes personīgā arhīva; Sintija Zandersone/LETA