Ērģelniece Jeļena Privalova-Epšteina aicina uz koncertu ciklu "Tikšanās sveču gaismā"
Ērģelniece Jeļena Privalova-Epšteina.
Kultūra
2016. gada 25. augusts, 13:11

Ērģelniece Jeļena Privalova-Epšteina aicina uz koncertu ciklu "Tikšanās sveču gaismā"

Jauns.lv

„Tikšanās sveču gaismā“ – ērģelnieces Jeļenas Privalovas-Epšteinas vērienīgs solo koncertu cikls, kas izskanēs sākot no 24. augusta līdz 21. septembrim katru trešdienu plkst.19.00 Rīgas Sv.Pāvila baznīcā.

Iesākot katru koncertu, ērģelniece krievu valodā klausītājus iepazīstinās ar interesantākajiem faktiem un liecībām par koncertā iekļautajiem skaņdarbiem un to komponistiem, un sveču gaismas atmosfēra palīdzēs klausītājiem īpaši izbaudīt un izjust ērģeļmūzikas noslēpumaino skanējumu.

Jeļena Privalova-Epšteina koncertu programmā iekļāvusi izcilu komponistu ērģeļmūzikas šedevrus. Protams, tas būs Johans Sebastians Bahs, kuram tiks veltīts viens koncerts ar komponista skaņdarbiem mažorā (virtuozās tokātas un prelūdijas un fūgas), kā arī atsevišķs koncerts, kurā tiks izpildīti J.S. Baha darbi minorā (slavenā Tokāta un fūga re minorā, Pasakālija do minorā). Koncertos izskanēs arī ģeniālā J.S.Baha priekšgājēja Dītriha Bukstehūdes mūzika, kā arī visu iemīļotais Tomaso Albinoni “Adadžio”. Īpašs koncerts tiks veltīts Fēliksa Mendelsona daiļradei, taču cikla noslēguma koncertā līdzās Baha mūzikai ērģelniece izpildīs fanču mūzikas šedevrus.

Pazīstamā ērģelniece Jeļena Privalova-Epšteina, kura jau trīs gadus dzīvo Latvijā, regulāri organizē dažādus koncertus ar pašmāju un ārvalstu mūziķu piedalīšanos, kā arī pati sniedz koncertus kā izpildītājmāksliniece gan mūsu valstī, gan ārzemēs.

Koncertu cikla “Tikšanās sveču gaismā” programma:

24. augustā plkst. 19.00 – D. Bukstehūde, J.S.Bahs, T.Albinoni;

31. augsustā plkst. 19.00 – J.S. Bahs minorā;

7. septembrī plkst. 19.00 –F.Mendelsons;

14. septembrī plkst.19.00 – J.S.Bahs mažorā;

21. septembrī plkst.19.00 J.S.Bahs, C.Franks, Š.M.Vidors, L.Vierne.

Ieeja koncertos par ziedojumiem. Adrese: Rīga, Deglava iela 1.


Regīna Zommere/Publicitātes foto

Tēmas