Kāda labsirdīga sieviete kuplajai 7 bērnu ģimenei atvēlējusi savu māju. Bez īres maksas
„Man tiešām kā akmens no sirds novēlies,” par pozitīvo situācijas atrisinājumu teic 7 bērnu mamma Ilze. Tagad viņai būs, kur dzīvot.
Sabiedrība
2016. gada 25. augusts, 15:21

Kāda labsirdīga sieviete kuplajai 7 bērnu ģimenei atvēlējusi savu māju. Bez īres maksas

Jauns.lv

„Vai tiešām melnā svītra dzīvē beigusies? Es sēžu un smaidu,” tik sirsnīgi par savas sarežģītās situācijas negaidītu atrisinājumu teic Ilze, kura ar vīru un abu septiņiem bērniem bija palikusi bez mājām un neviens – itin neviens! – nevēlējās saimei izīrēt dzīvojamo platību tik liela bērnu skaita dēļ. Ar Kasjauns.lv palīdzību Ilzei izdevies atrast dzīvesvietu.

Sieviete, kura veikusi cēlo žestu, nevēlas nekādu publicitāti. Zināms vien tas, ka viņu aizkustinājis un uzrunājis Ilzes stāsts. Kundze, kurai pašai ir četri pieauguši bērni, savā mājā Pierīgā uzaicinājusi dzīvot kuplo Ilzes saimi līdz brīdim, kad Rīgas dome viņai iedos apsolīto četru istabu dzīvokli. Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs un viņa padotie publiski sociālajos tīklos apsolījušies parūpēties par to, lai septiņu bērnu ģimenei tuvākā pusotra gada laikā būtu savs miteklis Rīgā. Ilze sarunā ar Kasjauns.lv gan pauda, ka rātes kabinetā izskanējis piecu gadu termiņš, nevis pusotrs gads.

Anonīmo sievieti, kura Ilzei  jau iedevusi mājas atslēgas, tieši uzrunājis fakts, ka vēl bez bērniem ģimenē ir arī divi suņi un kaķi. Kā pastāstīja Ilze, saimniece pat neprasa īres maksu – naudu (apmēram 320 eiro), ko ģimene bija gatava maksāt par dzīvesvietas īri, norunāts ieguldīt mājas remontā.

„Sajūtas nevar pat vārdos aprakstīt! Bērni ir lielā sajūsmā! Tik labu piedāvājumu nebijām gaidījuši. Paldies visiem, kuri sūtīja piedāvājumus, paldies tiem, kas mūs atbalstīja,” teic Ilze. Visa ģimene tuvākajās dienās grasās pārvākties.

Kā zināms, bērnu un dzīvnieku dēļ sieviete triju nedēļu garumā saņēma vienus vienīgus atteikumus no platību izīrētājiem.

Ilze ir ļoti pateicīga sirsnīgajai sievietei. Viņa kopā ar vīru un visiem mazajiem apdzīvos četru istabiņu māju, kā arī patlaban kārto maznodrošināto ģimenes statusu, lai iestātos rindā uz dzīvokli Rīgā. Nu ģimenei būs jumts virs galvas, un Ilze varēs pievērsties savas veselības jautājumu risināšanai.

 

Kasjauns.lv/Foto: no Ilzes personīgā arhīva