Rīdzinieki aicināti apmeklēt publisko lekciju ciklu par psihoemocionālo veselību
Ģimenes psihoterapeite Aina Poiša.
Runā Rīga
2016. gada 25. augusts, 17:06

Rīdzinieki aicināti apmeklēt publisko lekciju ciklu par psihoemocionālo veselību

Jauns.lv

RD Labklājības departaments turpina iesākto tradīciju un aicina Rīgas pilsētas iedzīvotājus uz publisko lekciju ciklu, kas tiek rīkots sadarbībā ar ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu.

2016. gadā Labklājības departaments, balstoties uz Rīgas pilsētas pašvaldības sabiedrības veselības stratēģijā „Vesels rīdzinieks – veselā Rīgā” izvirzīto stratēģisko mērķi par ģimenisku, veselīgu un aktīvu sabiedrību, turpina sadarbību ar sertificētiem speciālistiem - psihoterapeitiem, atbalstot publisko lekciju ciklu.  

Rīgas pilsētas iedzīvotāji, lai papildinātu zināšanas un prasmes par psihoemocionālās veselības stiprināšanu, tiek aicināti no septembra līdz novembrim (2 reizes mēnesī trešdienās) apmeklēt publiskās lekcijas, kurās tiks aplūkotas dažādas tēmas par savstarpējām attiecībām ģimenes lokā, bērnu audzināšanu, kā arī modernajām atkarībām.

Visas publiskās lekcijas notiks Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļā, Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā, laikā no plkst. 18.00-21.00. Lektore: Aina Poiša.

7.09.16. Ģimenes musturi. Krīzes. Resursi. Šķiršanās. Jaunas sistēmas formēšanās iespējas.    

21.09.16.Aktuālākie atkarību veidi. Izdegšanas sindroms. Iespējamie risinājumi.

    5.10.16. Vecāku klātbūtne. Pozitīvas disciplinēšanas metode.    

19.10.16.Ģimenes musturi. Krīzes. Resursi. Šķiršanās. Jaunas sistēmas formēšanās iespējas.

    2.11.16.Aktuālākie atkarību veidi. Izdegšanas sindroms. Iespējamie risinājumi.

    16.11.16.Vecāku klātbūtne. Pozitīvas disciplinēšanas metode.    

Lekcijā Ģimenes musturi. Krīzes. Resursi. Šķiršanās. Jaunās sistēmas formulēšanās iespējas tiks aplūkotas tēmas par šķiršanās sāpju pārdzīvošanu un negatīvās pieredzes pārvēršanu pozitīvā, ņemot notikušo par pamatu jaunas dzīves sākumam.

Lekcijā Aktuālākie atkarību veidi. Izdegšanas sindroms. Iespējamie risinājumi tiks sniegta informācija par personības tendencēm uz atkarību, atkarību aizvietošanu, līdzatkarību, kā arī darbaholismu kā vienu no atkarības veidiem, kas noved pie izdegšanas sindroma.

Lekcijas Vecāku klātbūtne. Pozitīvas disciplinēšanas metode mērķis ir stiprināt vecākus savā lomā un rosināt idejas, kā veidot attiecības ar bērniem un justies kā labiem vecākiem. Lekcijas ietvaros varēs iegūt informāciju par to, kā pašu vecāku bērnībā iegūtā audzināšanas pieredze ietekmē paradumus, kā viņi audzina savus bērnus, kādi ir bērnu vecumposma uzdevumi un kā vecākiem tiem pielāgoties, par dažādām audzināšanas metodēm, kā arī citu informāciju par bērnu audzināšanu un savstarpējām attiecībām bērnu un vecāku starpā.

Plašāka informācija par plānotajām lekcijām pieejama www.veseligsridzinieks.lv. Interesentu aicinām pieteikties šeit.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Čīka/LETA