Rīgas pašvaldības policija no 1.septembra patrulēs pie skolām
Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki veic regulārus reidus, arī nakts laikā, apsekojot izglītības iestāžu teritorijas un pievēršot uzmanību sabiedriskās kārtības ievērošanai.
Runā Rīga
2016. gada 25. augusts, 22:30

Rīgas pašvaldības policija no 1.septembra patrulēs pie skolām

Jauns.lv

No 1.septembra atsāksies policijas darbinieku patrulēšana pie Rīgas pašvaldības 114 izglītības iestādēm, 12 interešu izglītības iestādēm, 7 sporta skolām, 9 mūzikas un mākslas skolām un šo iestāžu filiālēm, veicot patrulēšanu pie 162 skolēnu apmācībai paredzētajiem izglītības iestāžu ēku kompleksiem, tāpat tiks organizēta papildus patrulēšana pie renovētiem stadioniem un sporta laukumiem.

Par to  šodien, 2016. gada 25.augustā, Rīgas pašvaldības policijas informēja Rīgas domes drošības kartības un korupcijas novēršanas komitejas deputātus.

Jau no 24.augusta pašvaldības policijas teritoriālo pārvalžu darbinieki pievērš pastiprinātu uzmanību bērnu un jauniešu iecienītajām pulcēšanas vietām -  iekškvartāliem, parkiem, aktīvās atpūtas vietām, bērnu rotaļu laukumiem u.tml., vidēji dienā iekļaujot tās 385 darbinieku patrulēšanas maršrutos.

Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki veic regulārus reidus, arī nakts laikā, apsekojot izglītības iestāžu teritorijas un pievēršot uzmanību sabiedriskās kārtības ievērošanai. Regulāri reidi sadarbībā ar pašvaldības policijas specifisko uzdevumu nodaļu notiek tirdzniecības vietās, kontrolējot alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizlieguma nepilngadīgām personām ievērošanu.

Skolu vadība un pedagogi no pašvaldības policijas puses ir uzrunāti par iespējām organizēt skolās tikšanās ar pašvaldības policijas darbiniekiem, lai tematisko lekciju laikā izglītotu skolēnus par dažādiem drošības un kārtības jautājumiem, īpašu uzmanību  veltot pirmo klašu skolēniem.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA