Gazmanovs draud sūdzēt tiesā Latviju un Lietuvu: "Mani nelaiž paša mājās"
Gazmanovs pieprasa, lai viņam atdod par dzīvokli Jūrmalā samaksāto naudu.
Sabiedrība
2016. gada 26. augusts, 14:12

Gazmanovs draud sūdzēt tiesā Latviju un Lietuvu: "Mani nelaiž paša mājās"

Jauns.lv

65 gadus vecais Krievijas estrādes dziedātājs Oļegs Gazmanovs gatavs sūdzēt tiesā Lietuvu un Latviju par aizliegumu iebraukt valstīs. 

Vaicāts, kā viņš grasās risināt situāciju, Gazmanovs saka: "Man ļoti patīk Lietuva, patīk šīs valsts ļaudis." Dziedātājs arī norāda, ka viņš grib, lai Krievijas valdība palīdz viņam atrast advokātu, lai sagatavotu prasību. "Viens es galā netikšu. Neesmu jurists," viņš sacīja. 

Sarunā ar "Sobesednik.ru" Gazmanovs, vaicāts, vai grib sūdzēt tiesā Lietuvu, norādīja: "Jā, esmu tam gatavs. Arī Latviju. Savā laikā iegādājos Jūrmalā dzīvokli, bet tagad mani nelaiž manās paša mājās. Labi, ja viņi uzskata, ka man nav tādu tiesību, lai tad atdod naudu, ko es iztērēju dzīvokļa iegādei. Un lai viņi atskaitās nevis manā, bet tiesas priekšā."

Gazmanovs sarunā arī paudis neizpratni par Lietuvas un Latvijas lēmumu nelaist viņu šajās valstīs. "Ar šī izdevuma palīdzību es gribētu uzdot Lietuvai jautājumu - lai viņi parāda manus vārdus, kur būtu jūtama agresija pret Lietuvu (..)."

Kā zināms, 2014.gadā pirms pēdējā „Jaunā Viļņa” Jūrmalā Gazmanovu kompānijā ar dziedātāju Valēriju un estrādes leģendu Josifu Kobzonu nevēlamo personu sarakstā iekļāva Latvija, norādot, ka dziedātājs ar vārdiem un darbiem ir "kaitējis Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai". Pēc neielaišanas Latvijā Kremļa lakstīgalas par šo pasākumu paņirgājās Krievijas televīzijā.

Lietuvas Ārlietu ministrija vēl 2013.gada decembrī paziņoja, ka Gazmanovs ir kurinājis nesaskaņas un izrādījis necieņu pret Lietuvas vēsturi, kad koncertā Viļņā izpildīja Padomju Savienību glorificējošu dziesmu.

"Starptautisko tiesību pārkāpums, valstu okupācija un sagrautas cilvēku dzīves nevar attaisnot ar nekādiem internacionālistu saukļiem," tolaik paziņoja Lietuvas Ārlietu ministrija.

Koncerta Viļņā laikā 2013.gadā Gazmanovs izpildīja dziesmu "Sdelan v SSSR" ("Ražots PSRS"). Dziesmā ir šādi vārdi: "Ukraina un Krima, Baltkrievija un Moldova - tā ir mana valsts! Sahalīna un Kamčatka, Urālu kalni - tā ir mana valsts! Krasnodaras novads, Sibīrija un Pievolga, Kazahstāna un Kaukāzs, un arī Baltija .. Esmu dzimis Padomju Savienībā, esmu ražots PSRS!"

Lietuvā padomju okupācijas laikā no 1940.gada līdz 1952.gadam tika izsūtīti 275 tūkstoši cilvēku, kā arī nogalināti vairāk nekā 20 tūkstoši lietuviešu partizānu un viņu piekritēju, kas cīnījās pret padomju okupācijas varu.

Kasjauns.lv/Foto: Sputnik/LETA/Scanpix