Par godu profesores Intas Brikšes 60. dzimšanas dienai tiks prezentēta grāmata
Sociālo zinātņu fakultātes dekāne profesore Inta Brikše (1956–2014) 26. augustā atzīmētu sešdesmito dzimšanas dienu.
Kultūra
2016. gada 26. augusts, 15:49

Par godu profesores Intas Brikšes 60. dzimšanas dienai tiks prezentēta grāmata

Jauns.lv

Ilggadējā Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāne profesore Inta Brikše (1956–2014) 26. augustā atzīmētu sešdesmito dzimšanas dienu. Par godu šim notikumam viņas fakultāte veltīs vairākus pasākumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

21. septembra pēcpusdienā Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē notiks profesores Intas Brikšes grāmatas “Komunikācija. Mediji. Universitāte” svinīgā atvēršana.

Profesore Vita Zelče norāda, ka šī grāmata ir piemiņas zīme profesores mūža laikam Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē un komunikācijas zinātnē. Izdevumā iekļauta daļa no profesores zinātniskā mantojuma – raksti par nozīmīgiem Latvijas mediju attīstības un komunikācijas zinātnes jautājumiem, kā arī augstākās izglītības problēmām. Visiem šai publikācijai izvēlētajiem rakstiem ir paliekoša nozīme Latvijas komunikācijas zinātnē.

Grāmata “Komunikācija. Mediji. Universitāte” tiks pasniegta visiem viņas kolēģiem, bijušajiem studentiem un draugiem, kuri ar ziedojumiem veicinājuši tās iznākšanu.

Šā pasākuma ietvaros Sociālo zinātņu fakultāte un Komunikācijas studiju nodaļa aizsāks profesores Intas Brikšes akadēmiskos lasījumus. Šogad būs iespējams noklausīties profesores Skaidrītes Lasmanes lekciju, kā arī Intas Brikšes grāmatas “Komunikācija. Mediji. Universitāte” spilgtu fragmentu lasījumu. Turpmāk akadēmiskajos lasījumos ik rudeni izskanēs vērtīgas lekcijas par mediju jomu un to ētikas problēmām.

Līdz ar grāmatas atvēršanu fakultātē tiks atklāta arī Intai Brikšei veltīta piemiņas siena, kurā viņas kolēģi un studenti dalījušies ar savām atmiņām par to, kāda bija Sociālo zinātņu fakultātes pirmā dekāne. Tā kā profesore vienmēr bija ļoti aktīva, cilvēciska un atvērta, ir skaidrs, ka arī viņas piemiņai jābūt cilvēku rokām rakstītai un emocijām piesātinātai. Tādējādi LU SZF viņa vienmēr tiks turēta siltā piemiņā, bet nākamie fakultātes studenti varēs iepazīt Intu Brikši ne tikai no viņas paveiktā komunikācijas jomā un fakultātē, bet arī no cilvēciskās puses.

Laipni lūdzam visus interesentus uz profesores I. Brikšes grāmatas “Komunikācija. Mediji. Universitāte” svinīgo atvēršanu 21. septembrī LU Sociālo zinātņu fakultātē, Intas Brikšes auditorijā un pieminam savu pirmo dekāni viņas 60. dzimšanas dienā. Topošās piemiņas sienas citātos lasāms viņas kolēģu un studentu rakstītais: “Viņas vārds mums vienmēr šķitīs darāmajā kārtā un viņas neatkārtojamie smiekli un būtība - īstenības izteiksmē.”


Regīna Zommere/Publicitātes foto