Kultūra
2016. gada 27. augusts, 20:01

Līdz septembrim aicina izvirzīt pretendentus darbam Dziesmu un deju svētku padomē

Jauns.lv

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina nevalstiskās organizācijas, kuru darbības mērķis ir saistīts ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību, darbam Dziesmu un deju svētku padomē izvirzīt pretendentus tautas mūzikas nozarē un nevalstisko organizāciju pārstāvniecībai.

Pretendentus darbam Dziesmu un deju svētku padomē var izvirzīt līdz 1.septembrim, liecina LNKC informācija.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Dziesmu un deju svētku padomes nolikums" darbam padomē var izvirzīt pretendentus, kuriem ir pieredze pārstāvētajā nozarē vismaz divu Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un rīkošanā, ir iesaistīti šo svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības pasākumu un norišu nodrošināšanā svētku starplaikā, kā arī ir ar pieredzi sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām kultūras vai izglītības jomā.

Padomei izvirzītais pretendents nevar būt iesaistīts kārtējo Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un rīkošanā kā mākslinieciskais vadītājs vai projekta vadītājs.

Piesakot pretendentu, LNKC jāiesniedz pieteikums, kurā pamatota pretendenta izvirzīšana pārstāvībai padomē attiecīgajā nozarē vai jomā. Tāpat jāiesniedz lēmuma noraksts vai protokola izraksts par pretendenta izvirzīšanu, rakstisks apliecinājums, ka pretendents piekrīt būt par padomes locekli. Nepieciešams arī pretendenta dzīves gājuma apraksts latviešu valodā un nevalstiskās organizācijas statūtu kopija.

LETA