Rīgas dome plāno par 22,6 miljoniem eiro uzlabot mācību vidi 31 skolā
Dome plāno no ERAF piesaistīt sešus miljonus eiro kompleksu energoefektivitātes pasākumu veikšanai 31 pirmsskolas izglītības iestādē.
Runā Rīga
2016. gada 29. augusts, 15:48

Rīgas dome plāno par 22,6 miljoniem eiro uzlabot mācību vidi 31 skolā

Jauns.lv

Rīgas dome (RD) plāno veikt 31 vispārējās izglītības iestādes mācību vides uzlabošanas pasākumus par 22,6 miljoniem eiro, šodien lēma Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas sēdē.

RD Pilsētas īpašumu attīstības komiteja nolēma Īpašuma departamenta Investīciju plānā 2016.-2018.gadam iekļaut 31 izglītības iestādes vides uzlabošanas pasākumus. Tam paredzēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem piesaistīt vairāk nekā 15 miljonus eiro, bet no pašvaldības līdzekļiem tērēt vairāk nekā 7,5 miljonus eiro.

Rīgas Angļu ģimnāzijā tiks pilnveidota mācību vides infrastruktūra, kā arī iekārtots sporta laukums. Arī Rīgas Franču licejā veiks infrastruktūras pilnveidi un iekārtos ergonomisku mācību vidi, savukārt Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā iekārtos dabaszinātņu kabinetus.

Mācību vides infrastruktūras uzlabošanu veiks arī 28 citās skolās, kuras atbilst Ministru kabineta (MK) noteikumiem par mācību vides infrastruktūras pilnveidi. To veiks Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā un Āgenskalna Valsts ģimnāzijā. Tāpat mācību vides uzlabošanas pasākumus veiks arī Puškina licejā, Rīgas 10.vidusskolā, Rīgas 13.vidusskolā, Rīgas 25.vidusskolā, Rīgas 34.vidusskolā, Rīgas 40.vidusskolā, Rīgas 49.vidusskolā un Rīgas 6.vidusskolā.

RD projektā uzlabos mācību vidi arī Rīgas 71.vidusskolā, Rīgas 72.vidusskolā, Rīgas 74.vidusskolā, Rīgas 80.vidusskolā, Rīgas 88.vidusskolā, Rīgas 92.vidusskolā un Rīgas 96.vidusskolā. Tāpat investīciju plānā iekļautas arī Rīgas Anniņmuižas vidusskola, Rīgas Hanzas vidusskola, Rīgas Imantas vidusskola, Rīgas klasiskā ģimnāzija, Rīgas Kultūru vidusskola, Rīgas Ostvalda vidusskola, Rīgas Purvciema vidusskola un Ziemeļvalstu ģimnāzija.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta izglītības pārvaldes vadītājs Ivars Balamovskis norādīja, ka investīciju plānā atbilstoši valdības noteikumiem iekļautas izglītības iestādes, kurās vidusskolā mācās vismaz 240 skolēni un tiek īstenotas vismaz divas mācību programmas, no kurām viena ir ar eksaktu ievirzi. Turklāt, ja līdz projekta noslēgumam 2018.gadā vēl kāda iestāde atbildīs noteiktajiem kritērijiem, tā tiks iekļauta investīciju plānā.

Turklāt RD plāno no ERAF piesaistīt sešus miljonus eiro kompleksu energoefektivitātes pasākumu veikšanai 31 pirmsskolas izglītības iestādē. No pašvaldības budžeta līdzekļiem tam tērēs vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Investīciju plānā iekļaus arī projektu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai VEF Kultūras pilī par vairāk nekā septiņiem miljoniem eiro, kā arī ēkas rekonstrukciju un ēkai piegulošās teritorijas revitalizāciju par pieciem miljoniem eiro.


BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA