Atklājas jauni fakti par to, kā Līksnā apdzērusies trijotne nosita divus sēņotājus. VIDEO
Te – klusas vasarnīcu rajona Līksnas pagastā Daugavas pludmalē pirms pāris nedēļām izskaloja divus nežēlīgi nosistus cilvēkus, kuri bija gribējuši mierīgi doties pasēņot.
112
2016. gada 30. augusts, 05:30

Atklājas jauni fakti par to, kā Līksnā apdzērusies trijotne nosita divus sēņotājus. VIDEO

Jauns.lv

Daugavpils novada Līksnas pagastā pie vasarnīcu kooperatīva „Kooperatīvs” pirms divām nedēļām notika šaušalīga slepkavība. Apdzērusies trijotne kopīgas iedzeršanas laikā mežā noslepkavoja divus sēņotājus – vīrieti un sievieti. Upurus nežēlīgi sita un pēc tam vēl pusdzīvus iemeta Daugavā.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Līksnas pagastā pretī vasarnīcām, Daugavā, apmēram vienu metru no krasta - pludmalē, 14. augustā atrada vīrieša un sievietes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Sevišķi nežēlīgu sievietes un vīrieša slepkavību bija pastrādājuši trīs jau agrāk par dažādiem noziegumiem sodīti vīrieši.

Līksnas pagastā traģiski sēņošana beidzās diviem jauniem cilvēkiem - 32 gadus vecai sievietei un 27 gadus vecam vīrietim, vēsta LNT raidījuma „Degpunktā”.

Sēņotāji sastapuši trīs vīriešus, kuri piedāvājuši iedzert. Pasēdējuši pie glāzītes visi par sēnēm aizmirsuši. Rezultātā līdz mežam nemaz netiekot, kompānijas starpā izcēlies konflikts. Par ko? Vietējie nezinot un norādot, ka dienā, kad notika slepkavība, apkārtne bijusi klusa un nekas neliecinājis par noziegumu.

Netālu dzīvojošais Leopolds par slepkavību zinājis atstāstīt to, ko viņam teicis kaimiņš: „Man pastāstīja, ka četri vīrieši un sieviete dzēra Sventē. Sievieti nogalināja pirmo, bet vīrietis, kurš viņu aizstāvēja, vēl bija dzīvs. Sievieti ielika bagāžniekā, bet vīrieti piekāva”.

Valsts policijas Kriminālpolicijas nodaļas inspektore Olga Mičule pastāstīja: „Sākumā viņi Daugavpilī pieaicināja divas personas pasēņot. Pēc tam aizbrauca uz sādžu, kur lietoja alkoholu. Tas bija piektdien 12.datumā un kaut kur ap pusdivpadsmitiem dienā sākās konflikts. No sākuma nosita sievieti, bet pēc tam nogalināja vīrieti”.

Trīs aizturētās personas – 24, 27 un 34 gadus vecie vīrieši abus upurus ilgstoši un nežēlīgi situši izmantojot boksa cimdus. Pēc tam pusdzīvie upuri iemesti mājas pieliekamajā telpā. Sieviete no gūtajām traumām mira. Nākamajā dienā vēl pusdzīvais vīrietis tika piekauts līdz nāvei. Lai atbrīvotos no abiem līķiem vīrieši ar mašīnu tos aizveda līdz Daugavai. Šobrīd vēl turpinās pirmstiesas izmeklēšana un ir nozīmētas vairākas ekspertīzes. Visiem trim aizturētajiem vīriešiem piemērots apcietinājums. Šādam noziegumam krimināllikumā paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem”.

To, ko vietējie vasarnieki stāsta par nežēlīgo dubultslepkavību, un kur tā notika skatieties videosižetā.

Nežēlīgā dubultslepkavība Daugavpils novadā Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Google Map/Video: LNT „Degpunktā”