Jeļena Vaenga: Jūrmala – viena no pasaules labākajām pilsētām!
Jeļena Vaenga ir viena no Krievijas estrādes patiesākajām zvaigznēm. Katra Vaengas uzstāšanās ir svētki viņas faniem.
Kultūra
2016. gada 30. augusts, 14:49

Jeļena Vaenga: Jūrmala – viena no pasaules labākajām pilsētām!

Jauns.lv

Populārā Krievijas dziedātāja Jeļena Vaenga pirms uzstāšanās Kauguru rudens svētkos, kas Jūrmalā notiks 3. septembrī, Kasjauns.lv stāsta par attiecībām ar Jūrmalu, saviem Napoleona cienīgajiem plāniem un atklāj labās pašsajūtas noslēpumu.

Ko jums nozīmē Jūrmala?

Katrs cilvēks, kuram jautā par kādu pilsētu, vienmēr saka tikai un vienīgi tās labākās lietas. Reti satiekam ļaudis, kuri atminas arī ko ne tik labu… Teikšu jums atklāti, ka mana atbilde nāk no sirds – Jūrmala man ir viena no pasaules labākajām pilsētām. Kāpēc? Tā ir atmosfēra, kuru rada vietējie iedzīvotāji. Daudzi saka, ka Jūrmala ir pārāk virzīta uz biznesu. Par to man nospļauties! Ir daudz pilsētu, kurās uzņēmējdarbība ir augstā līmenī, bet man ir nepatīkami uz tām doties. Dažas no tām atgādina sabiedrisko izgāztuvi, pilnu ar ķīniešu rotaļlietām un piektās šķiras pārtiku…  Esmu no tām, kas pabijusi daudzās pasaules pilsētās un kūrortos, bet ko līdzīgu Jūrmalai esmu izjutusi tikai Francijas pludmalēs. Ne velti Laima Vaikule dzīvo Jūrmalā.

Vienmēr pievēršu uzmanību arhitektūrai. Un, lūk, Jūrmalai ir savs stils, kādu citur neesmu manījusi, tamdēļ to ne ar vienu citu pilsētu nevar sajaukt. Es pat gribētu šo pilsētu savā ziņā salīdzināt ar Koko Šaneli – viņa ir viena no miljarda, un arī Jūrmala ir viena no miljarda.

Ja runā par manām mīļākajām vietām Jūrmalā, vienu konkrētu nemaz nevaru nosaukt. Mīlu te visu – ēdienu, restorānus, viesnīcas, ceļus, puķes, kokus… Man patīk pastaigas Jūrmalā. Katrs cilvēks jebkurā vietā aizdomājas, vai es varētu te dzīvot. Es te noteikti ik gadu varētu pavadīt vismaz pusi gada.

Kādi ir jūsu tuvākās nākotnes plāni?

Man gads vienmēr sākas septembrī. Tas tā ir jau kopš skolas laika, tad sekoja institūta laiks. Mazliet ironiski, bet 1. septembrī man ir Jaungads. (Smejas.) Esmu ieplānojusi ierakstīt vairākus duetus ar dziedātājiem, kuri vēl nav guvuši pelnīto popularitāti. Šajā gadā centīšos pabeigt darbu pie jaunā albuma. Dievs, dod man veselību, ja fiziskais spēks man sāks izsīkt. Līdz 2017. gadam gribētu pasaulē laist vēl vienu bērnu. Tas arī Dievam jāpalūdz.

Vēl esmu plānojusi krietni novājēt, proti, savest sevi kārtībā, lai es būtu tāda, kā pirms desmit gadiem. Kaut kā esmu palaidusies un uzēdusi taukus. Plāni man kā Napoleonam. Pēc visa šī vēl plānoju izdot dzejoļu grāmatu, pabeigt vecāku mājas celtniecību… Un, protams, palīdzēt talantīgiem cilvēkiem, kuru vārdi pagaidām nav slaveni.

Atklāsiet savas labās pašsajūtas formulu?

Varu par šo tēmu veselu lekciju nolasīt. Nelietot produktus ar e-vielām, tāpat produktus, kuriem ir liels uzglabāšanas termiņš. Kāpostgalva par 10 rubļiem ir daudz vērtīgāka par vairākus mēnešus burkā stāvējušiem ikriem. Viss ir ļoti vienkārši – jo ātrāk bojājas, jo derīgāks produkts. Esmu pierādījusi, ka varu diezgan lēti iztikt. Ēšanas ziņā varu izdzīvot ar 150 rubļiem (2,08 eiro) dienā, lietojot labus produktus.

Kartupeļi ir vērtīgi, makaroni – pareizi, bet šokolādītes, kas stāv plauktos, nevis ledusskapjos – tas ir nepareizi! Savos 40 gados esmu kļuvusi konservatīva un prasīga ēdiena ziņā, un, manuprāt, vērtīgā pārtika ne vienmēr ir dārga, bet dārgā – lielākoties nav pats labākais.

Ko Kauguru Rudens svētku klausītājiem gaidīt no jūsu uzstāšanās?

Nevajag neko gaidīt! Es arī netaisos cilvēkus tagad musināt: nāciet, būs baigie pigori, būs pamatīgs jandāliņš! Man nepatīk ne mānīties, ne arī mazliet piemelot. Es cienu savu klausītāju un ļoti nopietni attiecos pret viņu. Tāpēc teikšu tā – kāda esmu bijusi, tāda arī būšu! Un tas nav maz.

Jeļena Vaenga un Intars Busulis izpilda dziesmu „Ņeva”


Kasjauns.lv / Foto: publicitātes