Trīs bērni Rīgā nonāk nelaimē ar SUP dēļiem; policisti steidz glābt
Vējš bērnus aizpūta prom no līča.
112
2016. gada 30. augusts, 17:41

Trīs bērni Rīgā nonāk nelaimē ar SUP dēļiem; policisti steidz glābt

Jauns.lv

Pirmdien aizvadot pēdējās šīs vasaras saulainās dienas, Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki apsekoja Ķīšezera akvatoriju un sadzirdēja saucienus pēc palīdzības. Izrādās divi bērni ar SUP dēļiem bija nokļuvuši nelaimē.

Kasjauns.lv Rīgas Pašvaldības policijā uzzināja, ka policisti pamanīja aptuveni 10 gadus vecu zēnu uz SUP dēļa. Zēns mājis ar rokām un glābēji, piebraucot pie viņa ar motorlaivu, konstatēja, ka puika ir nosalis un raudāja, pēc kā viņu iecēla laivā. 

Netālu pamanīti vēl divi SUP dēļi un divi bērni ūdenī, kuri arī iecelti laivā. Bērni paskaidroja, ka izpūsti no līča, kur bijis aizvējš un nav varējuši tikt krastā. Turklāt viens no bērniem ar SUP dēli sasitis galvu.

Izsaukti Neatliekamās palīdzības dienesta darbinieki. Gaidot mediķus, glābēji novilka savas formas tērpa jakas un bērnus apsedza.

Ierodoties krastā, sastapta viena bērna māte, kura pastāstīja, ka arī pārējie bērni ir viņas radinieki. Sieviete paskaidroja, ka sekojusi bērnu gaitām, pamanot, ka viņi izpūsti no līča, plānojusi viņiem pakaļ doties ar katamarānu, taču ieraudzījusi glābēju laivu un paļāvusies uz policijas darbiniekiem.

Notikuma vietā ieradās mediķi, kuri apskatīja bērnus un konstatēja, ka bērniem hospitalizācija nav nepieciešama.

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA, Vida Press