Uz nodrupušām ēku fasādēm vairs nesaskaņos jaunas reklāmas
Tāpat atbalstīts priekšlikums aizliegt izvietot reklāmas uz nekoptām ēku fasādēm.
Runā Rīga
2016. gada 30. augusts, 23:58

Uz nodrupušām ēku fasādēm vairs nesaskaņos jaunas reklāmas

Jauns.lv

Lai ierobežotu patvaļīgo būvniecību un uzlabotu situāciju pilsētvidē, otrdien Rīgas domes deputāti pieņēma grozījumus saistošajos noteikumos „Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā”, kas paredzēs papildu tiesības būvvaldei atteikt izsniegt reklāmas atļaujas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grozījumi paredz, ka turpmāk Rīgas pilsētas būvvaldei būs tiesības neizsniegt reklāmas atļauju, ja konstatēts, ka paredzēts reklamēt saimniecisko darbība ēkā, kuras telpu funkcija nav atbilstoši pielāgota un saskaņota.

Tāpat atbalstīts priekšlikums aizliegt izvietot reklāmas uz nekoptām ēku fasādēm, kas būvvaldes ieskatā būs papildu stimuls ēku īpašniekiem uzturēt savus īpašumus sakoptā stāvoklī. Savukārt, lai veicinātu operatīvu kultūras iestādēs notiekošo pasākumu popularizēšanu, noteikts izņēmums, ļaujot kultūras iestādēm mainīt grafisko repertuāra dizainu, neveicot atsevišķu reklāmas dizaina saskaņošanu ar būvvaldi.

Papildus būvvalde atgādina, ka personām, kas izvietojušas reklāmu, izkārtni vai citu informatīvo materiālu, nepieciešams pārliecināties par izkārtnes pases izdošanas gadu un izkārtnes pases derīguma termiņu.

Grozījumi noteikumos vēl jāizvērtē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Noteikumi stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Gatis Dieziņš/LETA