"Pat bail tagad lidot ar mūsu aviokompāniju..." Tehnisku iemeslu atcelta reisa dēļ Oskars netiek uz Dāniju
"airBaltic" uzreiz nevarēja aizstāt neizlidojušo lidmašīnu ar citu, taču vēlāk nosūtīta lielāka lidmašīna, lai nogādātu pasažierus uz un no Dānijas.
Sabiedrība
2016. gada 31. augusts, 06:43

"Pat bail tagad lidot ar mūsu aviokompāniju..." Tehnisku iemeslu atcelta reisa dēļ Oskars netiek uz Dāniju

Jauns.lv

Otrdien tehnisku iemeslu dēļ atcelts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reiss Rīga-Kopenhāgena un Kopenhāgena-Rīga, portālam Kasjauns.lv apstiprināja "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, norādot, ka šobrīd aviokompānijas flotē ir divas lidmašīnas, kas tehnisku iemeslu dēļ nevar izpildīt reisus. 

Portālā Kasjauns.lv otrdien vērsās lasītājs Oskars, kurš pastāstīja, ka no rīta grasījās lidot uz Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu, taču reiss tehnisku iemeslu dēļ tika atcelts. Oskars arī pauda bažas, ka pēdējā laikā, viņaprāt, "airBaltic" notiek pārāk daudz tehnisku ķibeļu ar lidmašīnām. "Palasīju internetā, ka pirms pāris dienām bija traks incidents ar tādu pašu lidmašīnu. Pat bail tagad lidot ar mūsu nacionālo aviokompāniju," viņš sacīja. 

Lasītājs arī pastāstīja, ka viņam piedāvāja doties uz Dāniju ar citu reisu, taču viņš izvēlējās lidot citā viņam pieņemamā datumā. "It kā jau viss kārtībā, bet diena izpurgāta. Uz tikšanos nepaspēju," sūkstījās Oskars. 

Tikmēr Vanags Kasjauns.lv apstiprināja, ka otrdien patiešām tika atcelts "airBaltic" reiss. Parasti gadījumos, kad kāda kompānijas flotes lidmašīna nevar izlidot, reisu izpilda rezerves gaisa kuģi, taču šoreiz sagadījās, ka divas rezerves lidmašīnas bija citā reisā. 

"Diemžēl reisu lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" nebija iespējams uzreiz aizstāt ar rezerves lidmašīnu, tomēr nākamā Rīga – Kopenhāgena reisa lidmašīna tika nomainīta uz lielāku, lai pēc iespējas vairāk pasažieru nogādātu vēlamajā galamērķī," informē nacionālās lidsabiedrības pārstāvji, uzsverot, ka lidojumu un pasažieru drošība ir "airBaltic" prioritāte. 

""airBaltic" izsaka nožēlu par izmaiņām pasažieru ceļošanas plānos. Lidsabiedrība darīja visu iespējamo, lai pasažieriem tiktu piedāvātas alternatīvas ceļošanas iespējas ar tuvākajiem iespējamiem "airBaltic" un citu aviokompāniju reisiem, kā arī gaidīšanas laikā pasažieriem tika piedāvāti maltīšu kuponi," skaidro aviokompānijā.

Vanags atvainojās pasažieriem par sagādātajām neērtībām un norādīja, ka aviokompānijā meklē alternatīvas, kā cilvēkus nogādāt galamērķī. Viņš arī uzsvēra, ka lidmašīnas tiek sūtītas reisā tikai tad, kad ir simtprocentīga pārliecība par to tehnisko stāvokli. 

Vanags gan nevarēja nedz apstiprināt, nedz noliegt, ka otrdien neizlidojusī lidmašīna ir tā pati, kas pagājušajā nedēļā ceļā no Kopenhāgenas Rīgas lidostā sagaidīta paaugstinātas drošības apstākļos, jo tai saskaņā ar standarta drošības procedūru un instrukcijām tika nolemts atslēgt vienu dzinēju. 

"Mēs nekad neesam slēpuši, ka mums vajag papildus lidmašīnas, lai varētu paplašināties," norādīja Vanags un apstiprināja, ka oktobrī aviokompānija sāks saņemt "Bombardier CS300" lidmašīnas. Viņš atzīst, ka jaunu lidmašīnu pievienošanās flotei dos būtisku atspaidu aviokompānijas darbu. 

Kopumā plānots papildināt floti ar 20 jaunajiem gaisa kuģiem. 

Pēc sākotnējās informācijas reisā Rīga – Kopenhāgena pasažieru skaits bija 58 un četri apkalpes locekļi, savukārt atpakaļceļā Kopenhāgena – Rīga reisā plānotais pasažieru skaits bija 45 un četri apkalpes locekļi. 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video