Rīgas domes vadība piedalīsies četru skolu Zinību dienas svinībās
Runā Rīga
2016. gada 31. augusts, 16:26

Rīgas domes vadība piedalīsies četru skolu Zinību dienas svinībās

Jauns.lv

Ceturtdien, 1.septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu piedalīsies četru pilsētas skolu Zinību dienas svinībās, turklāt trijās skolās tiks atklāti jaunie sporta kompleksi.

Plkst. 8.30 Zinību dienas svinīgais pasākums notiks rekonstruētajā Rīgas Austrumu vidusskolā (Viļānu ielā 13). Rīgas Austrumu vidusskola tika izveidota kā jauna izglītības iestāde, reorganizējot Rīgas 24. pamatskolu un Rīgas 32. vidusskolu. Patlaban tā piedāvā plašu izglītības programmu klāstu, tostarp arī speciālās izglītības programmas. Skola jauno mācību gadu uzsāks ne tikai atjaunotās telpās, bet līdzās tai ir ierīkots fizisko aktivitāšu un rotaļu laukums, kuru varēs izmantot arī pārējiem apkaimes iedzīvotāji.

1. septembris plkst. 9.30 tiks iezvanīts Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā (Bruņinieku ielā 24). Šogad šeit noritēja otrās kārtas būvniecības darbi. Skolas ēka ir ieguvusi gan atjaunotu fasādi, gan pārbūvētas iekštelpas ar modernu mācību darba nepieciešamu aprīkojumu un mēbelēm.

Rīgas domes vadība plkst. 10.00 kopā ar Juglas vidusskolas audzēkņiem un vecākiem (Kvēles ielā 64) atklās jauno sporta stadionu. Te ir ierīkots jauns futbola laukums ar skrejceļiem, laukums strītbola spēlei, vingrošanai, basketbolam, fiziskām aktivitātēm un rotaļām.

Plkst. 12.00 fizisko aktivitāšu un rotaļu laukums tika atklāts arī pilsētas centrā pie Rīgas 22.vidusskolas (Bruņinieku ielā 10). Šogad līdzās skolai tika nojaukta vidi degradējoša ēka, kas deva iespēju veikt apkārtējās teritorijas labiekārtošanu. Te ir atjaunots segums, uzstādīts jauns apgaismojums, izveidoti vairāki sporta laukumi – futbolam, basketbolam un vingrošanai. Arī skolas ēkas iekštelpās veikta virkne pārbūves darbu – ierīkotas jaunas ģērbtuves ar individuāliem skolēnu skapīšiem, paplašināta virtuve, kas līdzšinējo 90 skolēnu vietā varēs uzņemt 158 skolēnus.

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties Zinību dienas svinībās Rīgas izglītības iestādēs! Jūsu ērtībai būs nodrošināts transports, kas līdz plkst. 8.00 gaidīs pie Rātsnama, RTU pusē.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Čīka/LETA