Francija un Vācija pārņems patrulēšanas misiju Baltijas valstu gaisa telpā
Sabiedrība
2016. gada 31. augusts, 22:30

Francija un Vācija pārņems patrulēšanas misiju Baltijas valstu gaisa telpā

Jauns.lv

Francijas un Vācijas kontingents trešdien pārņēmis NATO patrulēšanas misiju Baltijas valstu gaisa telpā, aģentūra BNS uzzināja Lietuvas Aizsardzības ministrijā un Igaunijas bruņoto spēku preses dienestā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francijas karavīri ar iznīcinātājiem "Mirage" nomainījuši Portugāles kontingentu, kas līdz šim veica misiju no Zokņu aviobāzes Šauļu pievārtē, bet Vācijas karavīri ar iznīcinātājiem "Eurofighter Typhoon" misiju pārņēmuši no Igaunijas Emari gaisa spēku bāzē bāzētajiem Lielbritānijas kolēģiem.

Gaisa patrulēšanas misijas iznīcinātāji vairākas reizes nedēļā identificē Krievijas militārās lidmašīnas, kas starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras pietuvojas Baltijas valstu gaisa telpai.

NATO dalībvalstis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanu rotācijas kārtībā veic kopš 2004.gada marta, kad Baltijas valstis tika uzņemtas aliansē. Pieaugot Krievijas militārajai aktivitātei reģionā, Baltijas valstis ir izteikušas vēlmi, lai NATO kontingenta iznīcinātājiem to teritorijās būtu tiesības krīzes gadījumā veikt kaujas uzdevumus.

LETA/Foto: AFP/LETA/Scanpix