Kļūst aizvien trakāk! Nu jau "spridzina" Saeimas ēku. FOTO
Ceturtdienas rītā policijā saņemts kārtējais izsaukums par spridzekļa ievietošanu. 1. septembrī „jokdaris” gribējis gaisā uzlaist Saeimas namu.
112
2016. gada 1. septembris, 11:09

Kļūst aizvien trakāk! Nu jau "spridzina" Saeimas ēku. FOTO

Jauns.lv

1. septembra rītā policija saņēmusi kārtējo zvanu par, iespējams, viltus spridzekļa ievietošanu. Tikai šoreiz tas esot ielikts nevis kādā veikalā vai stacijā, bet gan Vecrīgas sirdī – Saeimas ēkā. Cilvēkiem, kuri pirmajā jaunā mācību gada dienā ar bērniem devās uz skolu cauri Vecrīgai, nācās mest garus, garus apkārtceļus.

Kasjauns.lv Valsts policijā uzzināja, ka ceturtdienas rītā saņemts kārtējais zvans par ievietotu spridzekli Saeimas namā. Domājams, ka tas varētu būt viltus zvans un valsts parlamenta ēkas mūri tā arī paliks neskarti. Tomēr ceturtdienas rītā drošības dienesti bija norobežojusi kvartālu ap Saeimas namu, no tā evakuējuši cilvēkus un garāmgājējus aicināja kvartālu apiet ar lielu līkumu.

Jāpiebilst, ka pagājušajā nedēļā tika saņemts līdzīgs zvans par it kā ievietotu spridzekli Rīgas Centrālajā stacijā. Teju vai katru mēnesi policija saņem zvanu par ievietotu spridzekli kādā ēkā, „asprāši” visvairāk iecienījuši „spridzināt” tirdzniecības centru „Origo” un Rīgas Centrālo staciju. Parlamenta ēka līdz šim bija saudzēta. Tomēr „spridzina” arī provincē. Piemēram, Daugavpilī kāda meiča, lai nebūtu jāatdod parāds, pirms pāris mēnešiem „spridzināja” banku, bet Dobelē pirms kāda laika saniknots vīrs „uzlaida gaisā” lielveikalu, jo viņam nepārdeva šņabja pudeli.

Tomēr jāteic, ka „asprātim”, kurš ziņoja par spridzekļa ievietošanu Saeimā, tas sāpīgi atmaksāsies. Atbilstoši Krimināllikumam viltus teroristam būs jāstājas tiesas priekšā un jāapmaksā arī visu operatīvo dienestu izbraukums. Krimināllikums par šādu viltus izsaukumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu vai arī piespiedu darbu, vai arī naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām. Policija atgādina, ka agrāk vai vēlāk visi viltus spridzinātāji tiek notverti un viņi stājas tiesas priekšā.

 

Kasjauns.lv/Foto: Nauris Garkaklis

Tēmas