Meklē priekšnieku Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai. Algā 1708 eiro
Izsludināts konkurss uz VBTAI priekšnieka amatu.
Sabiedrība
2016. gada 2. septembris, 09:28

Meklē priekšnieku Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai. Algā 1708 eiro

Jauns.lv

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieka amatu, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pretendentiem jābūt ar nevainojamu reputāciju, sociālo zinātņu maģistra grādu, vēlams tiesību zinātnēs, vadības zinībās vai sociālajā darbā, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredzi vadošā amatā ar vismaz 20 padotajiem darbiniekiem un ne mazāk kā piecu gadu darba pieredzi bērnu tiesību aizsardzības jomā.

Pretendentiem jāatbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām. Vēlama arī pieredze darbā valsts pārvaldē vai pašvaldībā.

Tāpat VBTAI priekšnieka amata kandidātiem jāpiemīt teicamām zināšanām bērnu tiesību aizsardzības, bērnu un ģimenes tiesību un bāriņtiesu darbības jomā un izpratnei par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanas, administratīvā procesa un informācijas drošības jautājumiem.

No pretendentiem tiek prasītas arī angļu un krievu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī, teicamas sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes un labas stratēģiskās plānošanas prasmes.

Pieteikumi konkursā tiek gaidīti līdz 21.septembrim. Pretendentiem jāiesniedz arī motivēts pieteikums un redzējums par VBTAI nākotnes attīstību, tai skaitā, sniedzot līdzšinējās darbības novērtējumu.

Atlase notiks trīs kārtās, kur pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām, informēja Valsts kancelejā. Otrā kārta būs tikšanās ar pretendentiem, lai noskaidrotu viņu motivāciju, runātu par valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu. Tāpat kandidātiem būs jāprezentē sava vīzija par iestādes nākotnes prioritātēm un notiks svešvalodu zināšanu pārbaude.

Savukārt trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšanu, orientāciju uz attīstību un uz rezultātu sasniegšanu.

Saskaņā ar normatīvo regulējumu atalgojums šajā amatā ir 1708 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Jau ziņots, ka līdzšinējā VBTAI vadītāja Rieksta-Riekstiņa amatu pameta 1.jūlijā. Viņa darbu VBTAI priekšnieka amatā sāka 2005.gada decembrī.

LETA