Glābējsilītē atstātā mazulīte atgriezta mātei
Sieviete cieta no pēcdzemdību depresijas.
Sabiedrība
2016. gada 2. septembris, 10:13

Glābējsilītē atstātā mazulīte atgriezta mātei

Jauns.lv

Jūlija vidū Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas glābējsilītē "Baby box" atstātā meitenīte atgriezusies pie mātes, šodien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Meitenīte mātei atgriezta jau pirms nedēļas, jo veiktās DNS analīzes apliecinājušas, ka sieviete ir bioloģiskā bērna māte.

Tāpat sociālie darbinieki pārliecinājušies, ka apstākļi ir atbilstoši, lai sieviete uzņemtos sava mazuļa audzināšanu.

Jau ziņots, ka atstātās meitenes māte, visticamāk, cietusi no pēcdzemdību depresijas, tādēļ pieņēmusi lēmumu atteikties no bērna, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs.

Viņš skaidroja, ka bērna māte cietusi no psihoemocionāliem traucējumiem jeb pēcdzemdību depresijas, kas ir zinātniski pierādīta diagnoze jaunajām mātēm pēcdzemdību laikā.

Rīgas bāriņtiesas direktors pastāstīja, ka bērna māte nav no Rīgas, taču precīzu sievietes dzīves un atrašanās vietu neizpauda.

Kā ziņots, jūlija vidū Bērnu slimnīcas glābējsilītē atstātajai meitenei netika meklēti adoptētāji, jo bija atsaukusies iespējamā bērna māte. Līdz ar to viņa sāka veikt visu nepieciešamo procedūru, lai bērnu atgūtu.

Jau ziņots, ka 13.jūlijā Bērnu slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē "Baby box" bija atstāta aptuveni četras dienas veca meitenīte.

Šis bija 25.mazulis, kas bija ielikts Bērnu slimnīcas glābējsilītē kopš tās izveidošanas 2009.gadā.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA