Runā Rīga
2016. gada 2. septembris, 15:31

Līdz nākamajai vasarai plānots rekonstruēt Iļģuciema poliklīniku

Jauns.lv

SIA “Rīgas veselības centra” filiāles “Iļģuciems” ēku Sēlpils ielā 15 (tautā sauktu arī par Dzirciema poliklīniku) plānots sākt rekonstruēt jau šoruden un darbus pabeigt līdz nākamā gada vasarai, par to piektdien sanāksmē ar poliklīnikas darbiniekiem informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Kā norādīja O.Burovs, darbu gaitā tiks gan siltināta ēkas fasāde, gan pārplānotas un rekonstruētas iekštelpas 2000 kvadrātmetru platībā, gan ierīkots lifts, gan uzstādītas jaunas iekārtas. Atkarībā no iepirkuma rezultātiem un jauno iekārtu daudzuma kopējais pašvaldības ieguldījums varētu būt ap vienu miljonu eiro.

Pirmā stāvā ir plānots izveidot modernu reģistratūru ar telpu kartotēkai un personālam. Tiks modernizēta arhīva telpa un garderobe, kurā paredzēta atsevišķa bērnu ratiņu novietne. Šajā stāvā izvietos ginekoloģijas bloku, dežūrārstus, ar mūsdienīgu aparatūru aprīkotas sterilizācijas un laboratorijas telpas, kā arī dažādu speciālistu un procedūru kabinetus.

Otrajā stāvā paredzēts izvietot rehabilitācijas nodaļu, ģimenes ārstu prakses, ķirurģijas nodaļu. Savukārt trešajā stāvā darbosies zobārstniecības nodaļa, moderns rentgenoloģijas, kardioloģijas un funkcionālās diagnostikas bloks, kā arī telpas elektrokardiogrammām un ultrasonogrāfijai.

Visā ēkā tiks izveidoti jauni sanitārie mezgli, kas būs paredzēti arī cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa uzsvēra, ka tiks ne vien remontētas telpas, bet arī paaugstināts poliklīnikas pakalpojumu līmenis. “Uzlabosim apstākļus gan darbiniekiem, gan klientiem. Cilvēki īsā laikā te varēs veikt visus vajadzīgos izmeklējumus. Šādu renovāciju plānojam pakāpeniski veikt arī citās poliklīniku ēkās,” norādīja O.Veidiņa.

Ēka, kurā šobrīd atrodas “Iļģuciema” filiāle, tika uzbūvēta 1967.gadā par Pārdaugavas rūpnīcu saziedotajiem līdzekļiem kā ambulatorās ārstniecības iestāde. Arī patlaban poliklīnika nodrošina speciālistu konsultācijas un izmeklējumi kā par valsts kvotām, tā par maksu – galvenokārt Kurzemes rajona un Zemgales priekšpilsētas iedzīvotājiem.

Rekonstrukcijas laikā poliklīnika būs slēgta. Daļa ārstniecības personāla atradīsies filiāles otrajā ēkā Buļļu ielā 7, bet atsevišķi speciālisti arī citās poliklīnikās.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Google Maps