Studentu mekā Jelgavā atkal svin Inženieru dienas
Novadu ziņas
2016. gada 2. septembris, 18:31

Studentu mekā Jelgavā atkal svin Inženieru dienas

Jauns.lv

Attīstot bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi, sasaistot tehniskās zinātnes, izglītību un mūsdienu tehnoloģijas, Jelgavā no 9. līdz 11.septembrim šogad pirmo reizi Metāla svētki notiks kopā ar Inženieru dienām.

Šobrīd valsts tautsaimniecībai ir nepieciešami atbildīgi, mērķtiecīgi, zinātkāri un tehniski domājoši jaunieši, kurus gaida uzņēmumi Jelgavā un visā Latvijā. Pievilcīga vide, darbavietas, sakārtota ikdiena un izglītība visām vecumu grupām nodrošina Jelgavā izaugsmi. Lai visu iepriekšminēto attīstītu, nepieciešams liels intelektuālais potenciāls, tādēļ īpaša uzmanība jau ilgus gadus tiek veltīta izglītībai, īpaši inženierzinātnēm un dabaszinātnēm.

Inženieru dienās, kas notiks no 9. līdz 11. septembrim, apmeklētājiem tāpat kā pērn būs iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo – piedalīties tehniskos sporta veidos un apmeklēt atvērto durvju dienas inženierzinātnēs. Stacijas parkā notiks Pro-Kart, Supermoto, LeMan un Auto Foto orientēšanās sacensības. Trasē “Rullītis” risināsies Ātruma aplis, Veiklības brauciens, Drifta paraugdemonstrējumi, Dragreiss un Auto futbols.  Īpašais viesis būs Reinis Nitišs, kurš pastāstīs par saviem iespaidiem sacenšoties ar labākajiem braucējiem pasaules rallijkrosa čempionātā.

Savukārt 10. septembrī Pasta salā Metāla svētkos piedalīsies uzņēmēji, amatnieki, augstskolas, koledžas, vidējās profesionālās izglītības iestādes, interešu izglītības iestādes, jaunrades centri - visi, kas vēlas popularizēt metālapstrādes nozari un profesijas, inženierzinātnes un  bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi.  Potenciālie audzēkņi un darba ņēmēji varēs apmeklēt Pasta salu, lai iepazītos ar izglītības iestādēm, kurās apgūst inženierzinātnes, un uzņēmumiem, kuros tās pielieto. Tāpat Metāla svētku ietvaros ikviens apmeklētājs varēs piedalīties konkursos, apskatīt paraugdemonstrējumus, veikt eksperimentus, iegādāties izstrādājumus vai arī noklausīties grupas Z-Scars koncertu. Bērniem un jauniešiem būs lieliska iespēja apmeklēt FIZMIX.LV telti, kurā tiks parādīts, cik fizika var būt interesanta.

Sīkāka informācija: www.Jelgava.lv. Par Inženieru dienu aktivitātēm uzzini vairāk - www.mehiem.lv , bet par Metāla svētku aktivitātēm –

www.zrkac.lv

.


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto