Lūdz palīdzēt mazajam Adrianam no Smiltenes - dzīvespriecīgais puisītis ir smagi slims
Puisīša veselība šobrīd ir ļoti slikta. Neraugoties uz nezūdošo dzīvesprieku un smaidiem, sešus gadus vecais zēns nerunā. Attēlā - Adrians kopā ar brālīti.
Sabiedrība
2016. gada 2. septembris, 20:21

Lūdz palīdzēt mazajam Adrianam no Smiltenes - dzīvespriecīgais puisītis ir smagi slims

Jauns.lv

Mazajam Adrianam steidzami nepieciešama konsultācija Vācijā. Neskatoties uz bērna daudzajām smagajām saslimšanām, šobrīd bērna dzīvību apdraud arahnoidālās cistas abās smadzeņu puslodēs. Latvijā ārsti šajā gadījumā nespēj nekavējoties izdarīt secinājumus, lai uzsāktu kāda veida ārstēšanu, portālam Kasjauns.lv vēstī labdarības organizācijas Snowflakechildren pārstāve Linda Freiberga, lūdzot palīdzēt ar 3500 EUR.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lūk, viņas palīgāsauciens:

"Iespējams, ka daudzās cistas smadzenēs ir iemesls arī zēna epilepsijas lēkmēm. Vietējie ārsti iesaka gaidīt gadu un vērot, kas notiks tālāk, vecāki, protams, nav ar to mierā un meklē visus iespējamos risinājumus, lai kaut nedaudz uzlabotu atvases veselības stāvokli. Pašlaik uz konsultāciju Adrianu pieņemt ir gatava CHARITE klīnika Vācijā, vienīgais pieejamais datums ir jau 19. septembris. Sākotnējiem izmeklējumiem, dzīvošanai nepieciešami vidēji  3500 EUR.

Adrians veselības stāvokļa dēļ nedrīkst lidot, ceļā uz Vāciju viņam ar mammu jādodas ar autobusu. Ārsti norādījuši uz dzīvībai bīstamiem faktoriem gaisa spiediena maiņas rezultātā. Attiecīgās diagnozes par cistām tika uzstādītas jau 2011. gadā. Sešgadnieka veselība ir mokoša, neskatoties uz nezūdošo dzīvesprieku un un smaidiem zēns nerunā. Ir uzstādītas dažādas diagnozes, vidēja garīga atpalicība, bērnības autisms, sistomātiskā epilepsija, muskulatūras  hipotonijas sindroms, galvas smadzeņu attīstības anomālijas arahnoidālas cistas labajā puslodē 2,2xx3,2cm, kreisajā pusē 1,4x3,1cm, un 1,4x3,1cm, mugurējā bedrē 9cm, AP virzienā 3,5cm un LL izmērā 7cm.

Cistas galvā tika atklātas, kad Adrians bija nepilnu gadu vecs, slimības turpināja pievienoties  viena pēc otras. Latvijas neiroķirurgs nolēma gaidīt 2 gadus un tikai pēc tam lemt par ārstniecības iespējām. Fakti diemžēl ir skarbi. Ja pēc šiem noteiktajiem diviem gadiem netiks konstatēti uzlabojumi, bērns tiks atstāts tikai un vienīgi Dieva ziņā. Šeit vecākiem cerība netiek dota. Mazajam Adrianam ir vēl divas māsas un brālītis.Vecāki ļoti lūdz mūsu visu atbalstu, palīdzēt saziedot nepieciešamo summu, lai Adrians tiktu uz tik ļoti nepieciešamo vizīti  Vācijā. Vecāki būtu ārkārtīgi pateicīgi arī par to, ja šī ziņa sasniegtu kāda transporta pakalpojumu firmu, un būtu iespēja atbalstīt arī ar transporta nodrošināšanu līdz Berlīnei. Mēs jau vairākkārt esam pierādījuši, ka kopā esam spēks un nekas šajā pasaulē nav neiespējams, palīdzēsim mazajam maksimāli atlabt!"

Biedrība "Labdarības lapa Snowflake"

Reģ.nr.: 40008234435

Konts: AS SWEDBANK LV08HABA0551039748727

PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com

Ziedojumu tālruņi:

90006776 (maksa par zvanu 7.11 €)

90006180 (maksa par zvanu 1.42 €)

Jāpiebilst, ka biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss, kas paredz būtiskas nodokļu atlaides ziedotājiem

Regīna Zommere/ Foto: no ģimenes privātā arhīva