Ušakovs sola brīvpusdienas arī valsts skolu skolēniem
No nākamā gada 1.janvāra, vai vēlākais no 1.septembra brīvpusdienas pirmo deviņu klašu audzēkņiem varētu tikt nodrošinātas arī tajās skolās, kas nav Rīgas pašvaldības pārziņā, televīzijā izteicā mērs.
Politika
2016. gada 5. septembris, 09:01

Ušakovs sola brīvpusdienas arī valsts skolu skolēniem

Jauns.lv

No nākamā gada iecerēts ieviests brīvpusdienas 1.-9.klašu skolēniem tajās galvaspilsētas skolās, kuras nav Rīgas pašvaldības pārziņā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Viņš skaidroja, ka sākotnēji ir tehniski jāsakārto brīvpusdienu saņemšanas sistēma Rīgas pašvaldības skolās, jānodrošina validatori, jāpārskata mācību stundu saraksti. Tas neejot viegli un ir liels izaicinājums visām skolām. Plānots, ka pirmajā semestrī šī sistēma tiks sakārtota. Tad visdrīzāk no nākamā gada 1.janvāra, vai vēlākais no 1.septembra brīvpusdienas pirmo deviņu klašu audzēkņiem varētu tikt nodrošinātas arī tajās skolās, kas nav Rīgas pašvaldības pārziņā.

Ušakovs arī piebilda, ka tiek plānots nodrošināt atlaides sabiedriskajā transportā to skolu pedagogiem, kuri strādā Kultūras ministrijas pārziņā esošajās skolās. Atlaides plānots ieviest no 1.decembra, kad tās tiks nodrošinātas arī pašvaldības skolu tehniskajiem darbiniekiem, bērnudārzu pedagogiem, auklītēm un tehniskajiem darbiniekiem.

Kā ziņots, no 1.septembra visiem 1.-9.klašu skolēniem Rīgas pašvaldības skolās tiek nodrošinātas brīvpusdienas. Pašvaldība nodrošina brīvpusdienas 30 000 bērnu, kuri mācās Rīgas skolu 1.- 9.klasēs. Lai to nodrošinātu, daudzām skolām vajadzēja pārskatīt stundu sarakstu, lai visi bērni varētu paspēt brīvpusdienas saņemt.

Ušakovs iepriekš paudis, ka brīvpusdienu nodrošināšana visiem skolēniem īpaši problemātiska ir lielajās skolās, kurās mācās vairāk nekā 1000 bērnu. Tajās ne vienmēr ir atbilstoša izmēra ēdnīcas, tāpēc atsevišķās izglītības iestādēs ēdnīcas tika pārbūvētas.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA