Sabiedrība
2016. gada 5. septembris, 14:04

Sinoptiķiem ļoti labas ziņas par laiku šonedēļ: iespējams pat siltuma rekords

Jauns.lv

Lai arī aizvadītā nedēļas nogale bijā mākoņaina un lietaina, kopumā teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra bija augstāka par normu. Arī šonedēļ Latvijā vēl ir gaidāmas vasarīgi siltas un sausas dienas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sinoptiķi ziņo, ka nedēļas sākumā gaiss mūsu reģionā vēl būs vēss – naktī uz pirmdienu Rucavā un Zosēnos gaisa temperatūra pazeminājās līdz +5 grādiem, bet zāles virskārtā Zosēnos pat līdz +1 grādam. 

Līdzīgi dzestra būs arī nakts uz otrdienu, bet turpmāk jau gaiss kļūs siltāks, un naktīs temperatūra nebūs zemāka par +9...+15 grādiem, bet dienas laikā otrdien tā paaugstināsies vēl tikai līdz +17...+20 grādiem, savukārt nedēļas baigās gaidāma pat +20...+26 grādu robežās, kas ir tuvu maksimālajām novērotajām temperatūrām šajās dienās – iespējams kādā no novērojumu stacijām tiks uzstādīts kāds jauns maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Pirmdien vietām Latvijā īslaicīgi līst, otrdiena paies bez ievērojamiem nokrišņiem, bet trešdien teritorijas lielākajā daļā atkal gaidāms īslaicīgs lietus; pēc tam līdz sestdienai, pastiprinoties anticiklona ietekmei, pieturēsies sauss laiks. 

Svētdien no rietumiem Latviju jau sasniegs tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, līdzi sev nesot mākoņu un nokrišņu zonu, tas gan varētu notikt pēcpusdienā, līdz ar to dienas lielākā daļa arī vēl aizritētu ar sausiem un siltiem laika apstākļiem. Nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos veidosies migla.

Nākamās nedēļas sākumā aiz aukstās atmosfēras frontes Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, gaidāms arī lietus un brāzmains vējš.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA