Līdz 9.septembrim pagarināta pieteikšanās Skolēna e-kartei
Runā Rīga
2016. gada 5. septembris, 22:30

Līdz 9.septembrim pagarināta pieteikšanās Skolēna e-kartei

Jauns.lv

1., 5. un 10.klašu skolēnu, kā arī to skolēnu, kuri maina mācību iestādi, vecāki var pieteikt Skolēna e karti www.eriga.lv līdz 9.septembrim. “Rīgas satiksme” aicina vecākus pieteikuma aizpildīšanu neatstāt uz pēdējo brīdi, jo, aizpildot pieteikumu 10.septembrī vai vēlāk, Skolēnu e kartes varēs saņemt tikai kādā no septiņiem klientu apkalpošanas centriem.

„Rīgas satiksme” atgādina, ka vecākiem pieteikums Skolēna e kartes izgatavošanai jāaizpilda portālā www.eriga.lv, dati par skolēnu un skolu, kurā tas mācās, tiks atlasīti automātiski. Pieteikumam klāt jāpievieno tikai skolēna fotogrāfija. Balstoties uz saņemto pieteikumu, „Rīgas satiksme” izgatavos Skolēnu e kartes un nogādās tās attiecīgajās skolās, kur direktors parakstīs un izsniegs audzēkņiem.

Ja pieteikumu www.eriga.lv aizpilda pēc 9.septembra, tad Skolēna e kartes varēs saņemt “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centrā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu (pase vai eID karte). Lai e karte pildītu Skolēna e kartes funkciju, tā jānogādā parakstīšanai attiecīgās skolas direktoram.

Lai taupītu vecāku laiku, jau otro mācību gadu pieteikšanās „Skolēna e kartei” un tās atjaunošana ir kļuvusi ērtāka un ātrāka. Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs sadarbībā ar „Rīgas satiksmi” un Izglītības, kultūras un sporta departamentu pagājušajā gadā izstrādāja e-pakalpojumu „Pieteikšanās Skolēna e kartei”, kurā skolēnu vecāki attālināti var pieteikt jaunas kartes izgatavošanu.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto