Otrais piegājiens: izsludināts atklāts konkurss uz VID vadītāja vietu
Tiesa, paša sludinājuma gan vēl nekur nav.
Sabiedrība
2016. gada 6. septembris, 08:13

Otrais piegājiens: izsludināts atklāts konkurss uz VID vadītāja vietu

Jauns.lv

Valsts kanceleja (VK) otrdien ir izsludinājusi otro atklāto konkursu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte-Krūmiņa, "valsts pārvalde nākamo iestādes vadītāju redz kā mērķtiecīgu profesionāli ar vēlmi, vīziju un spēju pilnveidot VID par modernu un klientorientētu iestādi".

Galvenās prasības pretendentiem būs nevainojama reputācija, maģistra grāds, vismaz trīs gadu darba pieredze, vadot vismaz 40 cilvēku lielu komandu, zināšanas par VID darbības jomu un valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem.

Pretendentiem būs jābūt teicamām stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm, tāpat jāpārzina svešvalodas, jābūt sistēmiskai pieejai jautājumu risināšanā, kā arī spējai analizēt sarežģītu, apjomīgu informāciju.

Kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesniedz redzējums par VID prioritātēm un attīstību, tostarp, ņemot vērā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) un sociālo partneru parakstīto vienošanos šī gada augusta sākumā par kopīgi veicamajiem darbiem un sadarbības un sociālā dialoga principiem. Pieteikties konkursā var līdz 7.oktobrim.

Lai nodrošinātu sekmīgu atlases procesu, VK piesaistījusi arī personālatlases kompāniju, kas veiks darba tirgus izpēti, atlasīs atbilstošus pretendentus, aktīvi uzrunās un motivēs tos piedalīties konkursā. Cenu aptaujas rezultātā Valsts kanceleja par konsultantu izvēlējās SIA "Eiro personāls".

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un svešvalodu zināšanu pārbaude. Savukārt trešajā kārtā personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, pārmaiņu vadību, attiecību veidošanu un uzturēšanu, kā arī orientāciju uz rezultātu.

Šī gada jūnija vidū izsludinātais atklātais konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, jo komisija pieņēma lēmumu nevienu no pretendentiem nevirzīt uz atlases trešo kārtu vadības kompetenču izvērtēšanai. Pēc tam finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) mēģināja dienesta vadītāju atrast neformālās sarunās, izraudzījās tam Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektori Ingu Koļegovu, kura gan atsauca savu kandidatūru. Kā vēlāk izrādījās, VID izvērtēja Koļegovas administratīvā pārkāpuma lietas materiālus un secināja, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījusi pilnīgu un patiesu informāciju par darījumiem lielā apmērā.

BNS/Foto: LETA