Rīgā pārbauda, kā skolas nodrošina ēdināšanu pēc brīvpusdienu ieviešanas 5.-9.klašu skolēniem
Runā Rīga
2016. gada 6. septembris, 20:12

Rīgā pārbauda, kā skolas nodrošina ēdināšanu pēc brīvpusdienu ieviešanas 5.-9.klašu skolēniem

Jauns.lv

Otrdien, 6.septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadību apmeklēja Rīgas Teikas vidusskolu un Rīgas 72.vidusskolu, lai klātienē pārliecinātos, kā skolas nodrošina ēdināšanu pēc brīvpusdienu ieviešanas 5.-9.klašu audzēkņiem.

Kopš jaunā mācību gada sākuma 1. līdz 9.klašu skolēni Rīgas pašvaldības skolās pusdienas ēd bez maksas. Rīgas Teikas vidusskolā brīvpusdienas pienākas 844 audzēkņiem un visi tās arī izmanto.

Bērni nāk uz pusdienām trīs maiņās – pirmajā maiņā 307 audzēkņi (1.-4.klases), otrajā maiņā – 278 audzēkņi (5.-7.klases) un trešajā maiņā – 169 audzēkņi (8.-9.klases). Pusdienas sastāv no zupas un otrā ēdiena, katrs bērns var pats ielikt sev tik lielu porciju, cik vēlas. Skolas vadība atzīst, ka vietas ēdamzālē nav daudz, tāpēc izkārtojums ir kompakts, lai visiem pietiktu vietas.

Savukārt Rīgas 72.vidusskolā mācās 1260 skolēni, bet brīvpusdienas pienākas 1000 skolēnu. Arī šajā skolā audzēkņi nāk uz pusdienām maiņās. Vienā reizē ēdnīca var uzņemt 314 pusdienotājus, un četros pārtraukumos visi tiek pie silta ēdiena.

Norēķiniem tiek izmantota skolēna e-karte. Lai norēķinātos par bezmaksas pusdienām, skolās ir uzstādīti validatori.

Rīgas domes priekšsēdētājs aicina vecākus sniegt savus ierosinājumus, kā turpmāk vēl uzlabot ēdināšanas kvalitāti skolās. “Ziņojiet sociālajos tīklos, ja ir kādas sūdzības par pusdienu kvalitāti. Tāpat informējiet, ja ir sūdzības par stundu sarakstu, pusdienu pārtraukumu laiku un ilgumu, kā arī, ja nācies sastapties ar kādām citām tehniskām problēmām. Rakstot noteikti miniet konkrētu skolu, citādi būs grūti ko labot” pauda Ušakovs.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA