Sudraba un Bondars velta ļoti skarbus vārdus zaļzemnieku piekoptajai politikai
Opozīcijas politiķe veltīja skarbus vārdus kvotu lēmumam. Savukārt Mārtiņš Bondars piemetināja, ka labāk dzīvojot ar zemiem reitingiem, nevis ir kā ZZS - augsti reitingi, bet korupcija valstī plaukst.
Politika
2016. gada 7. septembris, 08:47

Sudraba un Bondars velta ļoti skarbus vārdus zaļzemnieku piekoptajai politikai

Jauns.lv

Deputātu budžeta kvotas ir publiski atzīta korupcija, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda opozīcijas partijas "No sirds Latvijai" līdere Inguna Sudraba.

Kā vēstīja LNT, arī nākamā gada budžetā tiks paredzētas tā dēvētās deputātu kvotas, un tām iecerēts atvēlēt 2,8 miljonus eiro. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, individuāli vienam koalīcijas deputātam iecerēts piešķirt 20 000 eiro.

Sudraba sacīja, ka nav jau slikti, ja kāds politiķis izdara ko labu savam novadam, taču tam nevajadzētu notikt par valsts naudu. Pirms nākamā gada pašvaldību vēlēšanām viņa sagaida politiķu dižošanos "uz urrā", kad katrs valdošās koalīcijas politiķis centīsies "pārgriezt kādu lentīti" par budžeta naudu atbalstītā projektā.

Kopumā gan Sudraba, gan cits opozīcijas politiķis, Latvijas Reģionu apvienības pārstāvis Mārtiņš Bondars valdības darbu vērtēja ļoti kritiski. Bondars kā sliktus lēmumus nosauca valdības mēģinājumu par katru cenu Valsts ieņēmumu dienesta vadībā iebīdīt apšaubāmu amatpersonu, zemkopības ministra organizēto kaktu tikšanos ar Krievijas ministru, nesekmīgo gāzes tirgus liberalizācijas procesu.

Savukārt Sudraba kritizēja valdības politiku izglītībā un veselībā. Pēc viņas vārdiem, iespējams, pedagogiem algas neaugs un ir veikti tikai "matemātiski triki", bet mediķi atkal grasās "iziet ielās", kas arī neliecinot neko labu par nozarē notiekošo.

Abi politiķi kritiski novērtēja Jaroslava Streļčenoka darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadībā, tomēr nesteidzās paziņot, kā balsos, ja gadījumā Streļčenoks atkārtoti tiks virzīts atbildīgajam amatam.

Lūgts komentēt partijas zemos reitingus, Bondars paziņoja, ka viņš labāk dzīvojot ar zemu reitingu, bet cīnoties par Latviju, nevis ir kā Zaļo un zemnieku savienība, kurai reitingi ir augsti, bet korupcija valstī zeļ un plaukst.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA