Valmieras teātris dodas viesizrādēs uz Kurzemi un Zemgali
Aina no izrādes “Bezkaunīgie veči”.
Kultūra
2016. gada 7. septembris, 12:20

Valmieras teātris dodas viesizrādēs uz Kurzemi un Zemgali

Jauns.lv

Valmieras teātris dosies viesizrādēs uz Kurzemi un Zemgali. Izbraukums sāksies 22.septembrī plkst. 19.00 ar izrādi “Debesis ir mums” Jelgavas kultūras namā un turpināsies oktobrī ar izrādi “Bezkaunīgie veči” Bauskā, Dobelē, Brocēnos, Kuldīgā, Rojā un Talsos. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs, kultūras centru kasēs un www.bilesuparadize.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
Kurzemes un Zemgales viesizrāžu plāns
Datums Vieta Laiks Izrāde

22.09.

Jelgavas Kultūras nams

19.00

DEBESIS IR MUMS

Rež. Jānis Znotiņš

11.10.

Bauskas Kultūras centrs

19.00

BEZKAUNĪGIE VEČI

rež. R.Suhanovs/J.Znotiņš

12.10.

Dobeles pilsētas Kultūras nams

19.00

BEZKAUNĪGIE VEČI

Rež. R.Suhanovs/J.Znotiņš

13.10.

Brocēnu Kultūras centrs

19.00

BEZKAUNĪGIE VEČI

Rež. R.Suhanovs/J.Znotiņš

14.10.

Kuldīgas kultūras centrs

19.00

BEZKAUNĪGIE VEČI

Rež. R.Suhanovs/J.Znotiņš

15.10.

Rojas kultūras centrs

18.00

BEZKAUNĪGIE VEČI

Rež. R.Suhanovs/J.Znotiņš

16.10.

Talsu Tautas nams

16.00

BEZKAUNĪGIE Veči

Rež. R.Suhanovs/J.Znotiņš

Lai gan dramaturga Ērika Vilsona luga “Debesis ir mums” stāsta par šķietami pazudušiem cilvēkiem - meiteni, kas ir paslēpusi savu sievišķīgo dvēseli zem rupjības un izlikšanās maskas, viņas tēvu, kas savu dvēseli ir nogremdējis alkoholā, kaimiņu, kas slēpjas aiz uzpūtības un pārākuma, ko devusi nauda - stāsts tomēr ļauj ieraudzīt gaišumu, kas joprojām mīt katrā no šiem cilvēkiem.

Izrādes režisors Jānis Znotiņš neslēpj, ka pamesto lauku un emigrējošo tautiešu tēma viņam šķiet nedaudz “apvalkāta”, tāpēc izrādes veidotāji ar šo uzvedumu piedāvā uz problēmu paskatīties dziļāk. “Mēs piedāvājam ne tik sadzīvisku skatījumu, cik nu kuram slikti iet, bet pētām tieši vairāk šo cilvēku iekšējos pārdzīvojumus”, stāsta režisors.

Lomās: Māra Mennika, Aigars Vilims, Mārtiņš  Upenieks, Ingus Kniploks.

Trimdas rakstnieka Anšlava Eglīša vienu no populārākajiem darbiem - komēdiju par latviešu emigrāciju “Bezkaunīgie veči” iestudējuši režisori Reinis Suhanovs un Jānis Znotiņš. Minētie veči ir trīs latviešu vīri, kam savulaik nācies pamest Latviju un kuri tagad vada savas vecumdienas Kalifornijā. Viņu vaļasprieki un attiecības, konflikti ar bērniem, kas uzsūkuši jaunās mītnes zemes ieražas un valodu, mēģinājumi saglabāt latvietību ļoti atgādina mūsdienu ekonomisko emigrantu dzīvi. Abi režisori ķērušies pie lugas, ņemot talkā „Čikāgas piecīšus” un savas zināšanas par dzīvi aiz dzelzs priekškara pēc Otrā pasaules kara līdz PSRS sabrukumam.

Lomās: Rihards Rudāks, Januss Johansons, Juris Laviņš, Oskars Morozovs, Skaidrīte Putniņa.


Karlīna Timofejeva / Foto: Matīss Markovskis