Kultūra
2016. gada 8. septembris, 14:10

No šodienas pieejami Riga IFF abonementi

Jauns.lv

No šodienas, 5. septembra, pieejami Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) seansu apmeklējuma abonementi. Divu veidu – 5 un 10 seansu - abonementus, kuri derīgi pilnīgi visiem festivāla filmu seansiem, festivāla mājaslapā www.rigaiff.lv būs iespējams iegādāties tikai līdz 27. septembrim.

Šogad Riga IFF plānoti vairāk nekā 90 seansi festivāla astoņu programmu ietvaros. Biļetes uz seansiem Splendid Palace būs pieejamas par 5 un 7 eiro, bet kinoteātros K Suns un Kino Bize – par 4 eiro. Biļetes tirdzniecībā nonāks no 27. septembra, taču līdz tam galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem festivāls piedāvā iegādāties abonementus, kuri ļauj ne vien pirmajiem rezervēt biļetes, bet arī apmeklēt Eiropas un pasaules kino Latvijas pirmizrādes, kā arī – vairākas nacionālās pirmizrādes par ievērojami izdevīgāku cenu.

Internetā – www.rigaiff.lv –, kā arī vairākās “Biļešu serviss" kasēs Rīgā pieejami divu veidu abonementi. 5 seansu abonementa cena – 20 eiro, un tas jebkuru festivāla seansu ļauj apmeklēt tikai par 4 eiro, bet 10 seansu abonements par 30 eiro viena seansa biļetes cenu samazina līdz 3 eiro.

Riga IFF programmā šogad – Kannu, Berlīnes, Venēcijas un citu Eiropas un pasaules kino festivālu pērles, Ziemeļvalstu kino, Krievijas, Baltijas jūras reģiona filmas festivāla Konkursa programmā, Latvijas kino izlase, filmas visai ģimenei un bērniem, īsfilmas un pat mūzikas video.  

Programmā redzēsim gan Jūenu Makgregoru un Dakota Faningu (filmā “Amerikāņu pastorāle"), gan Maiklu Fasbenderu, Alīsiju Vikanderi un Reičelu Vaisu ("Gaisma starp oekāniem"), gan Līvu Ulmani (Ingmara Bergmana "Persona"), gan Roju Dipuī (Gaja Madina "Aizliegtā istaba"), gan Robertu Patinsonu un Liamu Kaningemu ("Vadoņa bērnība"), gan Marionu Kotijāru, Vensānu Kaselu un Gaspāru Ulī (Ksavjē Dolana "Tas ir tikai pasaules gals"), dzirdēsim grupas “Sigur Ros” dalībnieku mūziku (filmā "Izrāžu izrāde"), Lorijas Andersones ("Suņa sirds") un Sergeja Lozņicas ("Austerlica") dokumentālās filmas, gan Tomasa Vinterberga jaunāko filmu Latvijas pirmizrādē ("Komūna"). Festivālu atklās Vitālija Manska "Radinieki", kura kā labākā dokumentālā filma bija nominēta Karlovi Varu kinofestivāla konkursa programmā un stāsta par Ukrainā dzimušā un Latvijā dzīvojošā režisora ģimeni, vienlaikus kalpojot arī kā sašķeltās Ukrainas sabiedrības spogulis.

Turpat pilnu festivāla filmu programmu jau tagad, bet vēlāk – arī pasākumu kalendāru un informāciju par biļetēm meklējiet festivāla mājaslapā – rigaiff.lv  

Rīgas Starptautiskais kino festivāls top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu. Par jaunāko festivāla tapšanā var uzzināt, arī apmeklējot Riga IFF šķirkļus Facebook, Twitter un Instagram vietnēs.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto