Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs tikās ar EP Cilvēktiesību komisāru Nilu Muižnieku
Runā Rīga
2016. gada 8. septembris, 20:45

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs tikās ar EP Cilvēktiesību komisāru Nilu Muižnieku

Jauns.lv

Šodien, 8.septembrī, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs Rātsnamā uzņēma Eiropas Padomes Cilvēktiesību komisāru Nilu Muižnieku.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja jautājumus par vardarbību ģimenē, vardarbību pret sievietēm un bērniem, kā arī vardarbību alternatīvajā aprūpē un seksuālo vardarbību pret nepilngadīgajiem. Apsprieda arī krīzes centru darbību un situāciju valsts finansētās aprūpes institūcijās, bērnu ar invaliditāti izglītības jautājumus.

Sarunas laikā J.Radzevičs iepazīstināja ar Rīgas pašvaldības iespējām un lomu šo jautājumu risināšanā pilsētā, valsts un pašvaldības atbalsta instrumentiem.

No Rīgas domes puses sarunā piedalījās arī Rīgas domes deputāts A.Baštiks, Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka p.i. A.Aronovs, Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes Sociālo pakalpojumu administrēšanas nodaļas vadītāja Ruta Klimkāne, Rīgas Bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs. EP Cilvēktiesību komisāra biroju pārstāvēja EP Cilvēktiesību komisāra biroja direktora vietniece Bojana Urumova un EP Cilvēktiesību komisāra biroja eksperts Vahagns Muradjans.

Sadarbībā ar Rīgas apašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Rīgas dome