Riga IFF aicina bērnus pieteikties Starptautiskā kinofestivāla žūrijā
Kultūra
2016. gada 8. septembris, 21:07

Riga IFF aicina bērnus pieteikties Starptautiskā kinofestivāla žūrijā

Jauns.lv

Šogad Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 13. - 23. oktobrim, astoņās programmās izrādot Latvijas, Eiropas un pasaules aktuālāko, nozīmīgāko kino. Paralēli filmu skatēm notiks dažādi izglītojoši un saviesīgi pasākumi, vietējo un ārzemju kino profesionāļu tikšanās un semināri. Festivāla ietvaros tiek rīkoti vairāki starptautiska un Baltijas mēroga filmu konkursi, to centrā – starptautiskais pilnmetrāžas filmu konkurss, bet festivāla pirmā nedeļas nogale veltīta pašiem jaunākajiem kino skatītājiem, un programmas KIDS WEEKEND ietvaros festivāls nu izsludina arī iespēju pieteikties žūrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Festivāla pirmajā nedēļas nogalē - 15. un 16. oktobrī - kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies bērnu filmu un pasākumu programma KIDS WEEKEND visai ģimenei. Tās ietvaros tiks izrādītas jaunākās Eiropas bērnu filmas, bet restorānā “Tinto” nedēļas nogales garumā varēs baudīt vēlās brokastis.  

Mudinot pašus jaunākos kinoskatītājus analizēt un pārrunāt redzēto, Riga IFF aicina bērnus vecumā no 7 - 12 gadiem pieteikties dalībai bērnu žūrijā. Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jānofilmējas līdz divām minūtēm garā video vai jāuzraksta recenzija, kurā jāizklāsta viedoklis par sev tuvu filmu vai kādu no latviešu kinodarbiem, kas noskatāms portālā filmas.lv.  Video vai rakstiskais pieteikums līdz 30. septembrim jānosūta Riga IFF kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi kristine@rigaiff.lv. Video vēlams izmantot kādu no video augušupielādes pakalpojumiem (YouTube, Instagram, Vimeo vai Facebook), e-pastā iekļaujot saiti uz video, bet recenzijas iekļaujamas arī pašā vēstulē. Žūrijas dalībnieki tiks izraudzīti konkursa kārtā.  

Riga IFF bērnu žūrijas dalībniekiem būs iespēja: - iegūt festivāla akreditācijas karti; - kopā ar vienu no vecākiem skatīties KIDS WEEKEND filmas no īpaši žūrijai rezervētām vietām; - piedalīties festivāla noslēguma ceremonijā.

Riga IFF bērnu žūrijas dalībnieku pienākumos ietilps: - KIDS WEEKEND filmu seansu apmeklējums; - dalība Riga IFF bērnu žūrijas apspriedēs; - kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem izvēlēties labāko filmu un tās veidotājiem pasniegt balvu; - pārstāvēt festivālu un žūriju komunikācijā ar medijiem.

Pērnā gada Riga IFF Videožurnāla epizode par bērnu un jauniešu žūrijas dalību festivālā 

Rīgas Starptautiskais kino festivāls top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu. Festivāla mājaslapa – rigaiff.lv, bet par jaunāko festivāla tapšanā var uzzināt, arī apmeklējot Riga IFF šķirkļus Facebook, Twitter un Instagram vietnēs.


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto