Notiks uzvedums "Latviešu šekspiriāna" Rīgas Sv. Pētera baznīcā
Runā Rīga
2016. gada 8. septembris, 21:42

Notiks uzvedums "Latviešu šekspiriāna" Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Jauns.lv

Sestdien, 10. septembrī plkst. 19.30 un 21.30 Rīgas Sv. Pētera baznīcā aicinām tikties un godināt laikmetus, mūziku un dzeju uzvedumā “Latviešu šekspiriāna” mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” ietvaros.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncertprogrammā komponista Paula Dambja “Šekspīra mūzika” (1976), ko izpildīs Evita Zālīte (soprāns), Ieva Parša (mecosoprāns), Ilze Urbāne (flauta), Ivars Hermanis (ģitāra), Ainārs Paukšēns (čells) un Jānis Pelše (klavesīns). Uzvedumā skanēs arī Šekspīra soneti latviski Valmieras drāmas teātra aktiera Ivo Martinsona izpildījumā. Lasījumus papildinās oriģināla renesanses laika mūzika.

Viljams Šekspīrs (1564 – 1616) bija angļu dzejnieks un dramaturgs, tradicionāli atzīts par visu laiku izcilāko angļu valodā rakstījušo autoru, kā arī par vienu no izcilākajiem autoriem pasaules literatūrā. Šekspīra daiļradē 38 lugas, 154 soneti un citi dzejas darbi. Šogad visā pasaulē tiek atzīmēta 400. gadadiena kopš lielākā britu literatūras klasiķa - Viljama Šekspīra  nāves.

Komponists Pauls Dambis, kura 80 gadu jubileju šogad svin Latvijā, savā daiļradē vairāk kārt pievērsies Viljama Šekspīra darbiem. Paula Dambja mūzikai raksturīgs intelektuālisms, tajā izpaužas latviešu tautas mūzikas intonatīvā savdabība, renesanses māksla un dažādas 20. gadsimta kompozīcijas tehnikas.

Mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts” šogad notiks naktī no 10. uz 11. septembri. 50 daudzveidīgas, atšķirīgas un krāsainas laikmetīgās mākslas norises vienas nakts garumā visā Rīgas teritorijā aicinās skatīties, baudīt un iepazīt. “Baltā nakts” Rīgā notiks 11. reizi un tā ir daļa no starptautiska projekta “Eiropas Baltās naktis”, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. Šobrīd “Balto nakti” vai līdzīgus pasākumus organizē arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, Toronto, Tokija, Monreāla un citas pilsētas.

Ieeja bez maksas.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karīna Timofejeva / Publicitātes foto