Šādos baisos apstākļos policisti Rīgā atrada 5 mazgadīgus bērnus. FOTO
Šņabja pudeles, kurpe uz galda...
112
2016. gada 9. septembris, 15:12

Šādos baisos apstākļos policisti Rīgā atrada 5 mazgadīgus bērnus. FOTO

Jauns.lv

Šonakt Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Čiekurkalnā, kur norisinājās konflikts starp laulātajiem. Vēlāk atklājies, ka laulāto dzīvoklī atrodas pieci mazgadīgi bērni, kuri dzīvo antisanitāros apstākļos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv Rīgas Pašvaldības policijā uzzināja, ka notikuma vietā sastapts izsaucējs, kurš norādīja uz zemes guļošu sievieti. Noskaidrots, ka sievietes vīrs pēc kopīgas alkohola lietošanas pret laulāto pielietojis fizisku spēku un streipuļodams aizgājis Brasas virzienā. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Sieviete ar grūtībām nosauca savus personas datus, runāja neskaidri un bija manāmā alkohola reibumā, par ko liecināja spēcīgā alkohola smaka no sievietes izelpas.

Apsekota tuvākā apkārtne un pamanīts aprakstam atbilstošs vīrietis, kurš pārvietojās streipuļojot. Pārrunu laikā vīrietis nenoliedza, ka būtu fiziski izrēķinājies ar sievu, paskaidrojot, ka viņa agresijas iesmels bijis sievas pārmērīgā alkohola lietošana. Pats vīrietis neorientējās apkārt notiekošajā, nesaprata, kur atrodas un kurp dodas. Vīrietis aizturēts.

Notikuma vietā ieradās mediķi, kuri apskatīja iereibušo sievieti un nolēma viņu hospitalizēt. Pirms hospitalizēšanas policisti sievietei paskaidroja, ka ar iesniegumu var vērsties policijā par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Vīrietis nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kuras laikā noskaidrots, ka viņš ir 3,79 promiļu reibumā.

Pārbaudot abu personu datus, konstatēts, ka viņiem ir vairāki mazgadīgi bērni. Policisti devās uz abu personu dzīvesvietu, kur dzīvokļa durvis atvēra 11 gadus veca meitene. Apsekojot dzīvokli, konstatēts, ka tas ir piesmēķēts un nekopts. Viesistabā uz gultas pamanīts aptuveni sešus mēnešus vecs zīdainis, kurš elpoja ar grūtībām un nepārtraukti klepoja. Policisti nekavējoties izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus.

Kopā dzīvoklī bija pieci mazgadīgi bērni. Sarunas laikā ar 11 gadus veco meitenīti, noskaidrots, ka viņai ir cits tēvs, kurš var ierasties viņai pakaļ. Policisti sazinājās ar meitenes tēvu un pārējo bērnu vecmāmiņu.

Tikmēr dežūrdaļā bērnu tēvam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem un Bāriņtiesai izvērtēšanai.

Kasjauns.lv/Foto: Rīgas Pašvaldības policija