Francijā aiztur latviešu šoferi, kurš šokolādes kravā vedis 15 sīriešus. VIDEO
Šoferis skaidro, ka kļuvis par organizētās noziedzības upuri. Migrantu pārvešana notiekot koordinēti, bandu vadītāji ir labi sagatavoti, un no tā nav pasargāts neviens kravas auto vadītājs.
Sabiedrība
2016. gada 9. septembris, 23:26

Francijā aiztur latviešu šoferi, kurš šokolādes kravā vedis 15 sīriešus. VIDEO

Jauns.lv

30 tūkstoši britu mārciņu vai liegums iebraukt Lielbritānijā. Tāds sods gaidāms šoferim no Latvijas, kura refrižeratorā Kalē ostā atklāja 15 migrantus no Sīrijas.

15 sīrieši šokolādē – šādu skatu vārda vistiešākajā nozīmē šoferis no Latvijas ieraudzīja Kalē ostā savas milzu saldētavas vidū, ziņo LTV Panorāma. Starp daudzajiem vīriešiem bijušas arī sievietes un bērni. Šoks pamatīgs, taču sekojošās nepatikšanas ir vēl lielākas.

„Iekrāvos vienā no Francijas pilsētām, nostāvēju paredzēto pauzi 45 minūtes, tad devos tālāk. Vakarā nostājos uz maksas ceļa Francijā gaišā, apgaismotā auto stāvvietā. No rīta ap pulksten 6 pamodos, kā vienmēr apgāju automašīnai, paskatījos zem piekabes. Tur ir palešu kastes, viss bija OK, atslēga neaiztikta,” stāstīja šoferis.

Bet, iebraucot Kalē ostā, pirms kuģa viņu jau gaidīja pārbaudītāji. Pēdējā apstāšanās notika 150 kilometru pirms ostas. Vadītājs pieļauj, ka tieši tur migranti iekāpuši.

Aizturētais šoferis LTV skaidro, ka kļuvis par organizētās noziedzības upuri. Migrantu pārvešana notiekot koordinēti. Bandu vadītāji ir labi sagatavoti, un no tā nav pasargāts neviens kravas auto  vadītājs. Autotransporta direkcijas vadība nākamnedēļ Briselē neformālas tikšanās laikā plāno vērst Francijas uzmanību uz notikušo.

Vairāk par notikušo - LTV sižetā! Kasjauns.lv / Video: LTV Panorāma / Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tēmas