Novadu ziņas
2016. gada 12. septembris, 11:28

Gerhards apturēs Jūrmalas domes saistošo noteikumu par teritorijas plānojuma apbūves sadaļu darbību

Jauns.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) plāno apturēt Jūrmalas domes saistošos noteikumus par pilsētas teritorijas plānojumu, kas attiecas uz Apbūves noteikumiem, informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis.

Ministrs apturēs Teritoriālā plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un Apbūves noteikumu apakšpunktus.

Saskaņā ar Teritorijas plānošanas likumu gadījumā, ja konstatēti vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma vai lokālplānojuma izstrādes procedūras pārkāpumi vai neatbilstība normatīvo aktu prasībām, par teritorijas attīstības plānošanu atbildīgais ministrs ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma vai lokālplānojuma stāšanās spēkā izdod rīkojumu apturēt saistošo noteikumu darbību, ar kuriem apstiprināts teritorijas plānojums vai lokālplānojums, vai šo saistošo noteikumu daļu.

Konkrētais ministra rīkojums stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome šogad pavasarī apstiprināja grozījumus pilsētas teritorijas plānojumā. Tas paredz, ka Jūrmalā turpmāk varēs apbūvēt divus zemesgabalus kāpu zonā 2400 kvadrātmetru platībā, paplašināt "Baltic Beach hotel" viesnīcu līdz 12 stāviem, Buļļuciemā un Dzintaros veidot ar kurortoloģiju saistītus medicīnas centrus, būvēt jaunas ēkas ar dzīvojamo funkciju un veikt citas izmaiņas.

Kā skaidro pašvaldībā, būtiskākās plānojuma izmaiņas saistītas ar publiskās infrastruktūras un kūrorta jomas attīstīšanu atbilstoši pilsētas stratēģiskajiem mērķiem.

Pašvaldībā skaidro, ka grozījumi attiecas uz aptuveni 0,1% pilsētas teritorijas, sabalansējot Jūrmalas pilsētas attīstības stratēģijas mērķus ar iedzīvotāju, uzņēmēju un nevalstisko organizāciju viedokļiem par Jūrmalas izaugsmes iespējām nākotnē. Pilnveidotā plānojuma dabas teritorijas izmaiņas esot ar pozitīvu pieaugumu - kopējās dabas teritorijas palielināsies par 1,51 hektāru.

Jūrmalas aizsardzības biedrības (JAB) vadītājs Uldis Kronblūms domei iepriekš paudis organizācijas bažas, aicinot deputātus vēl neapstiprināt plānojumu, bet pārskatīt gala redakciju. Vislielākie iebildumi organizācijai ir saistībā ar kāpu teritorijas apbūvi, neskarta meža teritorijas pārveidošanu, jaunu dzīvokļu pārdošanu situācijā, kad pilsētā ir daudz iepriekš celtu, tukšu māju.

Dienā, kad dome apstiprināja plānojumu, pie domes ēkas notika arī JAB rīkots pikets pret to. Tajā pulcējās ap 20 cilvēku.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA