Ziemeļīrijā mirušās Lijas dēls Viktors neatzīst, ka tīši nogalinājis savu mammu
Viktors aizturēts pēc tam, kad savās mājās Ziemeļīrijā policija atrada 52 gadus vecās Lijas līķi.
112
2016. gada 13. septembris, 06:10

Ziemeļīrijā mirušās Lijas dēls Viktors neatzīst, ka tīši nogalinājis savu mammu

Jauns.lv

25 gadus vecais Viktors Arustampovs Ziemeļīrijā stājies tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām par savas 52 gadus vecās mātes Lijas Arustampovas nāvi, ziņo britu mediji. 

Britu mediji vēstī - Lijas dēls Viktors noliedz, ka laika posmā no pērnā gada 10. līdz 13.decembrim būtu nogalinājis savu māti. 

Šobrīd apcietinājumā esošais Latvijas valstspiederīgais piektdien stājies tiesas priekšā, kur ar tulka palīdzību norādījis, ka neatzīst savu vainu mātes nogalināšanā ar iepriekšēju nodomu, taču atzīst, ka ir vainojams mātes nāvē. 

Tiesa gan neapmierināja vīrieša lūgumu, kas paredzētu mīkstāku sodu par nodarīto, ja viņu apsūdzētu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma. Līdz ar to vīrietis tiks tiesāts par slepkavību, par ko pienākas bargāks sods. 

Viktora advokāts norādīja, ka viņa klients, kuru apcietināja pērn decembrī, no cietuma ticis nogādāts apsargājamā medicīnas iestādē Belfāstas pievārtē. Tāpat advokāts piebilda, ka Latvijas valstspiederīgajam pirms tiesas tiks veikta tālāka medicīniskā izmeklēšana. 

Pēc tiesas sēdes Arustampovs nogādāts atpakaļ medicīnas iestādē. 

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka par 52 gadus vecās Lijas Arustamovas slepkavību aizturēts 25 gadus vecais dēls Viktors. Izmeklētāji toreiz norādīja, ka var pierādīt vīrieša vainu. 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video