Rīgas mēram jauns palīgs darbu inspicēšanā. Šorīt pa Pļavnieku ielām pastaigājies alnis. VIDEO
Rīgas mērs Nils Ušakovs piesaistījis sev palīgu, kurš dodas apgaitā pa Rīgas ielām.
Sabiedrība
2016. gada 13. septembris, 11:23

Rīgas mēram jauns palīgs darbu inspicēšanā. Šorīt pa Pļavnieku ielām pastaigājies alnis. VIDEO

Jauns.lv

Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Twitter kontā publicējis video, kurā redzams, kā šorīt gāzes uzpildes stacijā A.Deglava ielā pastaigājas alnis.

Ja pagājušajā gadā rīdziniekiem dzīvi krietni apgrutināja daudzviet klejojošas mežacūkas, tad šogad alnis piesakās uz Rīgas gada dzīvnieka titulu, jo pirms pāris dienām kāds aļņu bullis tika manīts arī uz Brīvības ielas netālu no Latvijas Sporta Pedegoģijas akadēmijas.

Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook kontā aktīvi seko līdzi aļņu gaitām galvaspilsētā un ironizē, ka pēc pastaigas pa atjaunoto Brīvības ielu alnis devās pārbaudīt jauno parku bijušās izgāztuves vietā Deglava ielā. Drīz viņš uzradīsies jaunajā Lucavsalas pludmalē, kā arī sāks staigāt pa jaunajiem skolu stadioniem. Kasjauns.lv rīcībā gan pagaidām nav oficiālas informācijas, vai šis ir viens un tas pats dzīvnieks jeb cits sugasbrālis. 

Brīdi vēlāk alnis jau bija redzēts pie "Maxima"

Kasjauns.lv pērn ziņoja, ka kādam alnim nokļūšana Rīgas centrā beidzās traģiski, jo Latvijas lielākais meža dzīvnieks neveiksmīgi iekritis Daugavā un pats saviem spēkiem nespēja tikt ārā. Palīgā devās glābēji, kuri alni iemidzināja, bet dzīvnieka sirds diemžēl nomira.


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video, Edijs Pālens/LETA